Vad är uppkopplingspunkter?

May 6

Uppkopplingspunkter är kostnader som låntagarna betalar när du tar ett lån. Sådana punkter är särskilt vanligt i fastighetsbranschen och inteckning industrin. Dessa punkter, eller avgifter, betalas till banken eller låneinstitutet som beviljar lånet för att kompensera långivaren för emissionsgarantier och godkänna lånet.

Inte varje lån måste originepunkter betalas. I vissa bolån, är inga poäng krävs alls. I andra fall kan flera punkter att debiteras.

Långivare fatta beslut om huruvida ladda dessa punkter baserat på ett antal olika faktorer. Låntagarens kredit värdering, vilket indikerar kreditvärdighet, är ofta en viktig faktor i långivarens fastställa huruvida punkter är lämpliga. Denna värdering och andra faktorer som talar för att risken i lånet för banken bestämmer inte bara om poäng debiteras utan också hur många poäng bedöms.

Varje originepunkt är lika med en procentandel av det totala kapital lånat. Vanligtvis är varje punkt motsvarar 1 procent av det totala lånet. Detta innebär att om du lånar $ 100.000 amerikanska dollar (USD), en enda originepunkt skulle kosta $ 1000 USD.

När en långivare bestämmer att sådana punkter är lämpliga, måste långivaren lämna dessa punkter till köparen. Normalt är en förklaring av de kostnader och punkter bedömts ingå i en god tro uppskattning ges till låntagaren. Låntagaren kan då bestämma hur mycket hypotekslån kommer att kosta, factoring i kostnaden för de punkter, för att avgöra vilken långivare erbjuder honom det bästa erbjudandet.

Uppkopplingspunkter skiljer sig från rabatt poäng. Rabatt poäng bedöms när en individ vill minska sin boränta. När en låntagare köper rabatt poäng, leder varje punkt som han köper i en 0,125 procent rabatt på räntan han kommer att betala på sitt lån.

Det finns flera grundläggande skillnader mellan origine och rabatt poäng. För det första kan låntagarna generellt bestämma om de vill betala rabatt poäng, medan om en långivare bestämmer att originepunkter krävs, måste en låntagare betala för att få lånet. För det andra, rabatt poäng är avdragsgilla, medan originepunkterna inte.

En låntagare som vill undvika uppkopplingspunkter kan söka en "utan kostnad" inteckning. Köpare bör dock vara medveten om att ingen sann "utan kostnad" hypotekslån existerar. Vissa avslutande kostnader och avgifter debiteras alltid - som värderingsavgifter och titel avgifter - men dessa kostnader kan betalas av säljaren eller rullas in lånet i sig så en låntagare kan köpa utan att betala några initiala kostnader stängning.