Vad Är White Ginseng?

November 11

Vit ginseng är roten till Panax växt som har behandlats i terapeutiska syften. Ginseng har använts i tusentals år i Kina för att främja god hälsa. Idag är vit ginseng en av de mest populära växtbaserade kosttillskott. Det kan bryggas i en te, äts hela eller tas i kapselform.

I sin naturliga form är ginsengrot Ijusbrun till färgen. Som det växer, bildar roten bihang som liknar armar och ben av en mänsklig figur. När det bearbetas i terapeutiskt syfte, är roten skalade och torkade i solen, vilket bleker det vita. Detta ger vit ginseng dess namn. Den skiljer sig från ånga-bearbetat ginseng, som blir mörkröd.

Panax ginseng är den art som oftast används för växtbaserade kosttillskott och är infödd till Korea och Kina. Panax quinquefolius är den amerikanska art, som odlas i den amerikanska delstaten Wisconsin, och i de kanadensiska provinserna Ontario och British Columbia. De populäraste ginseng produkter kommer från Korea.

Vit ginseng är oftast billigare än den röda sorten. Som te, kan den serveras antingen varm eller iced. Den kan serveras vanligt eller blandas med mjölk eller citronsaft och sötad med honung eller socker. Det finns även i kommersiellt förpackade flaskor. Vit ginseng används ibland som en komponent för skönhetsprodukter, inklusive lotioner, tvålar, badoljor och duschgel.

Denna typ av ginseng är mindre potent än röd ginseng-erbjuder dock fortfarande många av samma hälsofördelar. I kinesisk medicin, är vit ginseng te tros främja livsenergi efter en sjukdom, förbättrar blodcirkulationen och öka sexuell potens. Vit ginseng säljs även som en viktminskning tillägg.

Potentiella biverkningar av vit ginseng är förhöjt blodtryck, lågt blodsocker och tarmstörningar. Ungefär som kaffe, är vit ginseng ett njutningsmedel, som kan orsaka nervositet och sömnlöshet. Den bör därför användas med försiktighet under övervakning av en pålitlig vårdgivare.

Ginseng har använts i traditionell kinesisk medicin sedan urminnes tider. Idag har de aktiva ingredienserna i ginseng identifierats som ginsenosides. I västerländsk medicin är dessa fytokemikalier som studeras som en möjlig behandling för cancer och störningar i immunsystemet, liksom för de behandlingar av humant immunbristvirus (hiv) och förvärvat immunbristsyndrom (AIDS). De testas också för behandling av manlig erektil dysfunktion och som anti-inflammatoriska medel.

  • Vit ginseng används i krämer, tvålar, duschgel, och mer.
  • Vit ginseng används ibland i badoljor.
  • Ginseng rot har använts för medicinska ändamål för tusentals eller år.
  • Bland andra fördelar, är ginseng te tänkt att främja livsenergi efter en sjukdom.