Vad är en handhållen Bidé?

July 26

En handhållen bidé är en bärbar version av ett badrum VVS fixtur som vanligtvis används för personlig hygien för både män och kvinnor efter en avföring eller kön. Den liknar sprutan på en utomhus trädgårdsslang och arbetar på liknande sätt, även om sprayen riktas uppåt mot Usera € s botten istället för rakt ut från sprutan. Sprayen är också mindre kraftfull än sprutan av en trädgårdsslang. En handhållen bidé ger sina användare en personlig, mild sprut dusch medan han eller hon sitter på toaletten.

Permanenta bidé fixturer och de bärbara, handhållna bidé är vanliga i badrum hela södra Europa samt många asiatiska, afrikanska och sydamerikanska länder. De är inte så vanliga i nordamerikanska badrum på grund av den utbredda bruket att använda toalettpapper papper. Föräldrar till barn har hittat en annan användning för handhållna bidé. De kan använda dem för att skölja ur smutsiga tygblöjor.

Den handhållna bidé kan anslutas till en toiletâ € s vattenförsörjning och hänga på commodeâ € s tank, redo att plockas upp och sprutas när behov uppstår. Vissa handhållna bidé modellerna ansluter till badrummet Sinka € s kran eller badkar kran. Dessa modeller har en slang som når till kommod. Många användare av handhållna bidé föredrar modellerna som ansluter till en kran över den typ som ansluts till toiletâ € s vattenförsörjning eftersom vattenA € s temperaturen kan justeras tills det är lagom varmt. De handhållna bidé som är anslutna till toaletten vattenförsörjning spraya bara kallt vatten.

Mindre, portabla rese versioner av handhållna bidé inte ansluta till någon vattenförsörjning utan istället är utrustad med en liten cylindrisk tank som kan fyllas med kranvatten. Strömmen av vatten som kommer ut när en knapp trycks har mindre tryck bakom det än de modeller som är anslutna till den permanenta vattenförsörjning, och de har typiskt en enda ström av vatten istället för sprutning som en dusch. Trots detta, dessa modeller är populära bland resenärer som arena € t säker på om deras logi boende kommer att innehålla en bidé av något slag. Ett annat plus är att vattnet i rese handhållna modeller kan vara på en behaglig temperatur för sin användarvänlighet, och de är nog att de tar liten plats i bagaget liten.

Ordet "bidé" är franskt ursprung och är bokstavligen översatt betyder "ponny", eftersom de flesta människor sitter på en bidé fixtur hur de skulle sitta på en ponny. Permanenta bidé fixturer är ofta placerade i anslutning till badrummet pall i rymliga badrum. Den handhållna bidé är en praktisk lösning för mindre badrum som inte kan rymma både fixturer.