Vad är Belly Band för hundar?

March 26

Belly band för hundar är tygband som är lindade kring en hunds midsection och säkrade på plats, oftast med kardborre. Ett absorberande material, såsom en sanitetsdyna eller en sektion av en blöja är placerad mellan bandet och hunden. Vanligtvis används med hanhundar, kan dessa band vara användbart i flera situationer. Belly band för hundar kan användas i det långa och ibland mödosam process för inbrott, och kan också användas för att göra livet lättare när de bor med en äldre, inkontinent eller sjuk hund.

När det används på en hanvalp, agerar en mage band på ett sätt som liknar en blöja på mänskliga spädbarn. En hund i allmänhet inte gillar känslan av att vara våt; ungefär på samma sätt som att begränsas i en kennel natten uppmuntrar honom att lära sig att kontrollera sin blåsa tills han får utanför att undvika att sova på en våt filt, uppmuntrar en belly band samma beteende. När absorberande material är undangömt inuti, är överflödig urin absorberas men valpen känns fortfarande en obekväm, våt känsla. Det hjälper honom snabbt lära sig att för att undvika känslan, kan han hålla sin urin tills han tas utanför.

En äldre hanhund som är rumsrena kan fortfarande dra nytta av användningen av magen band för hundar i vissa situationer. Om han antas till ett nytt hem där det finns andra djur som redan finns, kan han försöka att urinera i huset för att hjälpa honom etablera hans närvaro. En mage bandet kan hjälpa motverka detta beteende och göra assimilering in i ett nytt hem mycket lättare.

Inkontinens är ett svårt att hantera situationen när den förekommer med ett älskat husdjur, och magen band för hundar kan göra att ta hand om detta problem mycket lättare. En hund kan börja få olyckor i huset när han blir äldre och förlorar kontrollen över sin urinblåsa, och en mage band får hjälpa honom styra dessa olyckor och ge honom tid att komma utanför; Det kan också göra rensningen lättare när han inte gör det. Ett husdjur som just har opererats och är på bättringsvägen kan också dra nytta, särskilt som han vänjer sig vid längre tid det tar för honom att komma utanför att befria sig själv. Sjukdom kan också göra en hund inkontinent; en bakteriell infektion kan orsaka en urinvägsinfektion, vilket resulterar i att hunden läcker urin utan att inse att han gör det. I dessa fall kan magen band för hundar spara mattor och möbler samt göra hunden mer bekväm som han återhämtar sig från sin sjukdom.

  • En mage band kan vara användbart för en hund som återhämtar sig från operationen.