Körning på snö

March 29

Bredvid körning på isiga vägar, den mest förrädiska vägtyp är en täckt i snö. Snö kan täcka befintliga is, potthål och andra problem på ytan av vägen. Dessutom, eftersom fler fordon kör på snöiga vägar, ofta blir snön mer packade och mycket mer hala vilket kan förvandla det till is.

Här är några relativt enkla strategier som alla kan använda för att se till att din nästa resa på vintervägar är ett säkert en.

  • Plan. Innan man börjar på en resa genom ett område som har upplevt senaste snöfallet, kontakta väderrapporter och vägförhållanden innan du börjar din resa. Om det alls är möjligt, reser endast de dagar som inte är närvarande upplever snöfall, eller bara på vägarna som nyligen har plöjt.
  • Hastighet. Under körning, hålla en jämn hastighet som är typiskt under skyltad hastighet. Håll ungefär åtta sekunder mellan dig och bilen framför. Detta bör ge dig tillräckligt med tid för att reagera korrekt om bilen körs framåt in i några problem. Hastighet påverkar också köregenskaper.
  • Hantering. Vid körning i snön, är reaktionerna kommer att bli lite mer överdriven. Gör lite läxor och praktik i stora parkeringsplatser så att du har en idé om vad som väntar när du kör. Förare av alla utbildningsnivåer kan dra nytta genom att ta en vinterkörning kurs. Dessa klasser kan uppdatera gamla färdigheter och bidra till att ge välbehövlig självförtroende att nya drivrutiner.
  • Underhåll. En av de mest ofta förbises delar av någon väg resa är underhållet. När man förbereder för en resa i snön, är det ännu viktigare. Kontrollera att se till att dina vindrutetorkare, vätskenivåer, och däcken är allt ok. Behåll korrekt lufttryck, som designad av tillverkaren, och observera att det rekommenderade lufttrycket för vinterkörning kan vara annorlunda än resten av året.