Länk till nedladdningsljudfiler

April 4

Att ge en länk så att besökare på din mobila webbplats kan hämta en ljudfil är det enklaste alternativet, särskilt jämfört med strömmande ljud. Det är bäst att länka till ljudfiler istället för att använda <object> taggen, vilket är vanligare på skrivbordet webben.

Även några av de bäst designade mobilsajter som huvudnummer ljud, inklusive National Public Radio, länkar till ljudfiler i stället in dem direkt i en webbsida.

Länka till ljud från en mobil webbplats fungerar på samma sätt som det gör på en stationär webbplats: Du laddar upp ljudfilen till en mapp på din webbserver (eller CDN som du använder). Då är du helt enkelt infoga en länk till ljudfilen i en webbsida på din webbplats. En länk till en ljudfil ser ut så här:

<a href="http://www.YourSite.com/audio/YourSong.mp3"> Klicka för att spela min låt! </a>

Det är verkligen inte en bra idé att använda <bgsound> kommandot för att spela bakgrundsmusik för en mobil webbsida. Likaså använder <object> eller <embed> taggen med autostart = true kommando för att automatiskt spela upp en ljudfil på sidan belastningen är ett no-no. Dessa kommandon antingen orsaka ett fel eller tvinga den mobila användaren att ladda ner hela ljudfilen för att se innehållet i din sida.