Vad är Vanilla Parfym?

June 24

Vanilla parfym är en typ av kroppsdoft gjord med vaniljextrakt. Vanilj eterisk olja, eller vanilj parfymolja, kan användas för att göra denna typ av parfym. Vissa parfymer kombinera vanilj med andra dofter, som lavendel. Vanilla parfym anses vara en mycket populär doft. Det kan ha aromaterapi fördelar, bland annat stress.

Historiskt har vanilj ansetts vara en sällsynt och dyr krydda. Vanilla parfymolja i allmänhet gjord av vaniljstänger, som är de frökapslar av vanilj orkidé. Denna orkidé är hemma i Central- och Sydamerika. Det tros ha upptäckts av aztekerna, som dokumenterade ha klarat det på den spanska i början av 1500-talet.

Aztekerna tros ha använt vanilj som en viktig komponent av traditionella chokladdryck, som också innehöll kakao. Européerna anses vara de första att ha använt vanilj att smaksätta livsmedel, med början i början av 1600-talet.

Vanilj orkidé kräver normalt en mycket varm, fuktig miljö för optimal tillväxt. Den når mognad i cirka sju år. Denna vinstockar-liknande orkidé kan nå längder på upp till 30 fot (9.14 meter).

En av vanilj orkidé primära användningsområden har varit som en arom för livsmedel och konfekt. Vanilla olja allmänhet utvinns ur frön själva, vilket kan vara ganska potent doftande. De flesta av världens vanilj odlas i Madagaskar. Mexiko, Indonesien och Tahiti producerar också vanilj som kontant gröda.

Vanilj parfymolja, vilket vanligtvis används för att göra vanilj dofter, kan extraheras från vaniljbönor genom en process som kallas enfleurage. De härdade, jästa och torkade vaniljstänger allmänhet dränkta i animaliskt fett. Fettet absorberar normalt doftande oljor av bönorna. Den doftande fett typiskt doused i etylalkohol, som normalt lyckas överföra doften till alkoholen. Denna alkohol, när destillerat, kommer vanligtvis bära vaniljbönor "doft.

Många människor använder vanilj parfym eftersom de njuta av doften. Vaniljolja är känd för sina aromterapi fördelar. Vissa tror att det är ett afrodisiakum. Andra använder den för att lindra stress. Doften av vanilj kan vara mycket lugnande för många, och det har även varit känt för att lindra spänningshuvudvärk och lugna fysiska symptom på ångest.

  • Doften av vanilj har varit känt för att lindra spänningshuvudvärk.
  • Torkade vaniljstänger används ofta för att doft parfym.
  • En flaska parfym.
  • Den vanilj orkidé, som producerar vanilj parfym, är hemma i Central- och Sydamerika.
  • Många människor väljer att använda vanilj parfym på grund av dess njutbar doft.