Vilka är de vanligaste orsakerna till flera missfall?

June 25

En enda missfall kan vara en förödande händelse för nyblivna föräldrar, och flera missfall kan bli allt traumatiskt. När en kvinna har flera missfall, ofta betyder det ett underliggande problem som kommer att kräva diagnos och behandling innan hon kan ha en lyckad graviditet. Några av de vanligaste bakomliggande orsakerna till flera missfall inkluderar kromosomala, hormonella eller livmoder avvikelser. Ytterligare möjliga orsaker är immunologiska frågor, sjukdom eller exponering för miljögifter.

Den vanligaste orsaken till missfall inträffar under första trimestern är förekomsten av kromosomala eller genetiska avvikelser. Dessa avvikelser störa utvecklingen av embryot och kan vara närvarande i antingen den motherâ € s kromosomer eller Fatherâ € s kromosomer. Risken för dessa avvikelser ökar för kvinnor som är äldre än 35. Om ett par upplever flera missfall på grund av kromosomavvikelser, kanske paret överväga att besöka en genetisk rådgivare för vägledning.

En hormonell obalans kallas lutealfas defekt kan leda till flera missfall för några kvinnor. Med detta problem, inte ett womanâ € s kropp inte skapa tillräckligt progesteron för att upprätthålla en lyckad graviditet. Andra problem med sköldkörteln eller binjurarna kan påverka en womanâ € s hormonnivåer och eventuellt kan leda till missfall. Vissa kvinnor kan dra nytta av hormonbehandling enligt anvisningar från läkare.

Strukturella avvikelser i livmodern kan också leda till upprepade missfall. I vissa fall kan ett missfall inträffa på grund av storleken, formen eller bildning av livmodern. Om en kvinna har myom, eller utväxter, hon också kunde ha svårt att bibehålla en graviditet. För vissa kvinnor kan dessa frågor behandlas med kirurgi.

Vissa immunologiska frågor kan hålla en graviditet från skrider. I vissa fall betraktar womanâ € s immunförsvar det växande embryot som ett främmande föremål och anfaller den. Detta kan inträffa om parentsâ € genetiskt material är för lika. Par som upplever flera missfall ofta uppmuntras att genomgå immunologisk testning.

Kvinnor med kroniska sjukdomar, bland annat diabetes, hjärtsjukdomar eller högt blodtryck kan uppleva upprepade missfall, om deras hälsa inte är under kontroll. Obehandlade infektioner, såsom röda hund eller herpes, kan också leda till problem att upprätthålla en graviditet. Kvinnor med hygienkrav bör arbeta med sin läkare för att hantera de villkor för att hjälpa till att förhindra återkommande missfall.

Exponering för miljögifter kan också leda till missfall. Detta inkluderar kemikalier, strålning eller ämnen som alkohol, tobak eller droger. Blivande mödrar bör begränsa sin exponering för någon av dessa toxiner.

Om en kvinna upplever flera missfall, bör hon arbeta med sin läkare för att fastställa den bakomliggande orsaken och göra en plan för behandling, om möjligt. Hon kanske kan sänka risken för henne att en annan missfall. Många kvinnor återhämta sig från missfall och gå på för att upprätthålla framgångsrika graviditeter.

  • Rökning kan öka risken för missfall.
  • Strukturella avvikelser i livmodern kan leda till upprepade missfall.
  • En kvinna med myom kan ha svårt att upprätthålla en graviditet, vilket leder till flera missfall.
  • Genetiska avvikelser är en vanlig orsak till flera missfall.
  • Kvinnor med kroniska hälsoproblem kan uppleva upprepade missfall.
  • Vissa kvinnor åter vaccinerade för mässling för att förhindra missfall.