Vad är en aerob tröskel?

February 3

Den aeroba tröskeln är en term som vanligtvis används för att hänvisa till en nivå av motion under anaeroba tröskeln (AET). Det anses vara den punkt där syretillförseln är tillräcklig mängd bränsle för musklerna, och anaeroba energibanorna har precis börjat sparka i. Detta sker vid ca 65% av maxpuls. Den anaeroba tröskeln är 40 slag snabbare. Under aerob träning, tar kroppen i syre, som den använder för att driva musklerna. Den anaeroba tröskeln nås när det inte längre finns tillräckligt med syre och kroppen börjar producera mer mjölksyra.

Aerobic betyder "med luft", medan anaerob betyder "utan luft." Vissa former av träning som promenader och dans är aeroba eftersom de orsakar hjärtat att slå snabbare och andning att öka, för att hjälpa till att leverera syre till musklerna. Det finns inget sådant som aerob tröskel eftersom det inte finns någon fysiologisk förändring inträffar, bara den aeroba systemet fungerar som det ska.

När en idrottsman börjar känna andfådd eller randig, är detta när kroppen inte längre kan leverera tillräckligt med syre och musklerna börjar arbeta i en syre berövade tillstånd. Mjölksyra börjar bygga upp i musklerna. Det var en gång trodde att uppbyggnaden av mjölksyra var en metabolisk avfallsprodukt som var skadlig för idrottaren och ledde till muskeltrötthet och ömhet. Av denna anledning har idrottare utbildade vid strax under deras anaeroba tröskeln. Nyare studier visar att mjölksyra är till för att användas som bränsle, ungefär som kolhydrater i muskelvävnad och socker i blodet.

En idrottare som har arbetat med hjälp uthållighetsträning kommer att ha lärt sin kropp för att använda mjölksyra effektivt som bränsle och bli av med det innan det når den punkt där det orsakar muskeltrötthet. Uthållighetsträning omfattar ett sortiment av stop-start övningar, som kräver plötsliga utbrott av energi. Detta tillåter inte tillräckligt med tid för syre att nå muskeln, så muskeln måste hitta en annan källa för bränsle, vilket är mjölksyra.

Tröskelträning är vad idrottare som utför i uthållighetssporter som cykling och långdistanslöpning ofta genomgår. Medan de tränar, kontrollera de sina hjärtan ränta monitorer för att säkerställa deras puls vistelser inom ett visst område eller de mäter sin aeroba tröskeln. Detta definieras som den optimala nivån där idrottaren är fortfarande arbetar inom hans aerob zon. Inriktning en aerob tröskel innebär att idrottare lungor, hjärta och andra viktiga system kan fungera effektivt under långa tidsperioder. En annan definition av aerob tröskel är intensiteten vid vilken idrottsman kan utföra i timmar i sträck.

  • Långdistanslöpare uppmärksamma deras hjärtfrekvens medan de utövar.
  • Under aerob träning, tar kroppen i syre som den använder för att driva musklerna.
  • Bouncing på en studsmatta kan vara en stor konditionsträning.