Vilka är de olika typerna av trapezius Sträcker?

November 4

Trapezius sträckor innehålla någon övning för att öka flexibiliteten och lindra spänningar i trapezius muskeln i övre ryggen. Trapezius, så uppkallad efter sin trapetsoid-liknande form, är bland annat ansvarar för att höja eller rycka axlarna. Som sådan, ofta blir det tätt, särskilt bland individer som sitter böjd över en dator hela dagen. Från stillasittande kontorsarbetare till kroppsbyggare till idrottare som cyklister som använder denna muskel ofta, kan nästan alla dra nytta av att införliva trapezius sträckor i sin träningsrutin.

Även om det är en kontinuerlig muskel, har trapezius tre sektioner: den övre, mellersta och nedre trapezius. Den har en diamant form, med triangeln av den övre trapezius knutna till pannben vid basen av skallen och sprider sig utåt till toppen av antingen skulderbladet. Den mellersta trapezius sträcker sig horisontellt mellan den övre bröstkotan och de bästa yttre kanterna av skulderbladen. Funnet nedanför som är den inverterade triangeln av den nedre trapezius, som löper diagonalt på vardera sidan av ryggraden från den nedre bröstkotan till de yttre kanterna av skulderbladen.

Eftersom varje sektion av muskeln har sin egen funktion, är olika trapezius sträckor som krävs för att rikta var och en. Den övre trapezius höjer axlarna och stöder vikten av armarna, som i bära tunga matkassar på oneâ € s sidor. Det kan sträckas, då, genom att knäppa händerna bakom oneâ € s rygg, dra axlarna nedåt, lyft bröstet, och hugg hakan en aning. För att intensifiera stretch, kan huvudet lutas åt sidan, som hölls, och sedan upprepas på andra sidan. Denna sträcka bör hållas i 20-30 sekunder i varje position utan att studsa eller flytta.

Den mellersta trapezius är ansvarig för att dra ihop skulderbladen. Att sträcka detta område av den övre ryggen, bör händerna vara knäppta framför kroppen i brösthöjd, axlar och övre ryggen rundad framåt och skulderbladen ska dras isär. Den mellersta trapezius stretch bör också hållas i 20-30 sekunder och kan även utföras genom att greppa ett lodrätt streck i brösthöjd och avrundning övre ryggen.

Att sträcka nedre trapezius, vilket trycker ned eller sänker skulderbladen och drar dem inåt, särskilt när armarna sträcks overhead, bör man börja med att ta tag i baksidan av en stol, låg mur, eller bänkskiva. Stående ungefär tre fot (0,9 meter) tillbaka så att armarna är utsträckta framför kroppen och händerna är ungefär axelbrett isär, man borde skjuta höfterna bakåt och häng från stolen eller räknare så att bålen är parallell med golv. Både ben och armar ska vara rak, men mitten bak bör något rundade med skulderbladen isär. Denna sträcka bör likaledes hållas i 20-30 sekunder, och var och en av dessa trapezius sträckor bör utföras en gång dagligen för optimal nytta.

  • En gel pack kan användas för att lindra en öm trapeziusmuskeln.
  • Idrottsmän som använder trapezius ofta bör ta sig tid att sträcka alla tre områden i muskeln.
  • En anatomisk bild inklusive trapezius nära toppen.