In Fashion, vad är en teknisk Designer?

May 22

En teknisk designer är en av team av människor som arbetar för att föra ett plagg från en idé i en designer huvud till en färdig produkt på hyllan. Tekniska designers är oftast akademiker i skolor med program i modedesign och ibland specifikt håll certifieringar inom teknisk design. Arbetet kräver en mångfald av kompetens. Ett av de bästa sätten att beskriva den tekniska designer är som den person som fungerar som en länk mellan designer på modehuset och fabriken där plaggen är gjorda.

Den tekniska designern arbetar med designern att diskutera en idé till ett plagg och en Modell att utveckla mönster. Tekniska designers handlar om passform, med platta mätningar och justera mönster så att förda plagg passar på avsett sätt. Denna information används för att ge vägledning till fabriken så att den kan producera plagg till specifikationen. Många människor börjar i underordnade positioner för att skaffa sig erfarenhet och gradvis ta på fler arbetsuppgifter innan han blev fullfjädrat konstruktörer.

Tekniska designers måste hänga med modetrender så att de hjälper sina arbetsgivare producerar färdiga produkter som passar på ett sätt som för närvarande är på modet. De måste också ha en god känsla för textilier för att förstå hur olika fibrer passar, drapering, och beter sig när de är sydda. Förståelse av patternmaking är kritisk, såsom är ett gott estetiskt öga. Tekniska formgivare behöver också god kommunikativ förmåga eftersom de är kontaktpunkter för många viktiga personer i designprocessen.

När fabrikerna producerar de första prototyper från mönster skickas av designers, är det tekniska designern involverad i kontrollen plaggen för att bekräfta att de ser som avsett och göra eventuella justeringar av specifikationerna vid behov. Tekniska designers tenderar att vara ansvarig för dimensionering och passform av hela linjer. Detta är anledningen till kläder från samma företag tenderar att ha konsekventa passform och storleksegenskaper.

Inte alla modehus använder konstruktörer. I vissa fall kommer en designer, mönsterskapare, och spec tekniker arbetar tillsammans för att utveckla mönster och specifikationer för produktion utan en teknisk designer. Stora företag och företag som arbetar med utländska producenter är mer benägna att använda sig av en teknisk designer att effektivisera processen, dock. Det kan hjälpa att ha kunskaper i främmande språk, som ibland samtal med utländska producenter kan kräva översättning, även om kunskaper i flera språk inte nödvändigtvis från en teknisk designer.

  • Tekniska formgivare är särskilt intresserade av att se plaggen passar kroppen hur modedesigner avsett.
  • Tekniska designers ta ett koncept för ett plagg till liv.
  • Tekniska designers kan sätta nya spins på traditionella brudklänningar.
  • Tekniska designers brygga klyftan mellan modedesigners och tillverkare.