Vad är Naturliga botemedel för vikande tandkött?

May 19

Naturläkemedel för vikande tandkött inkluderar botaniska ingredienser som är kända för att vara effektiva i att döda bakterier samtidigt som den är skonsam. Använda någon typ av antimikrobiellt munvatten eller pasta kan hjälpa, och dessa produkter kan hittas på hälsokostbutiker. Homeopatiska medel kan också köpas på nätet, men försiktighet bör vidtas för att säkerställa bästa kvalitet. Vinäger och vatten som används som munvatten kan också vara en av de effektiva naturläkemedel för vikande tandkött, även om de med känsliga tandkött och tänder ska ske med försiktighet. Det är bäst att rådgöra med en tandläkare eller tandhygienist om råd innan själv behandlar vikande tandkött, vilket kan vara ett symptom på tandköttsinflammation.

Botaniska ingredienser som kan finnas i den egna trädgården kan göra utmärkta naturläkemedel för vikande tandkött. Detta beror på att vissa växter har naturliga läkande egenskaper som kan stoppa vikande tandkött eller bromsa processen. En sådan anläggning är den vilda ört rölleka, vilket kan odlas i en trädgård. De blommor eller blad från rölleka anläggningen kan minska plack med sina antimikrobiella egenskaper. När gnugga bladen längs tandköttskanten, är det bäst att använda mjuka, långsamma drag för att undvika irritation.

Några tandhygienister rekommenderar att använda några droppar eukalyptusolja i lite vatten som en av de homeopatiska läkemedel för vikande tandkött. Sköljning med denna blandning två gånger dagligen eller efter tandborstning och tandtråd kan minska tandsten och plack, som båda är bidragande faktorer till en vikande tandköttskanten. Dessutom kan lösningen försiktigt mass direkt på tandköttet.

Alla naturliga tandkrämer kan vara en av de naturläkemedel för vikande tandkött. Tandkräm som innehåller pepparmynta kan också vara till nytta för att bekämpa plack, vilket kan främja bakterietillväxt och leda till tandköttsproblem. En naturlig tandkräm gjord med vindruvsextrakt är en annan produkt för att leta efter.

Förebyggande åtgärder är en viktig del av god munhygien. Tandborstning och tandtråd efter måltider är viktigt, och en hälsa kost kan också vara till nytta. Skära ned på godis eller livsmedel med hög syranivå kan vara till hjälp för vikande tandkött. Cigarettrökning kan vara skadligt för tandköttet också.

Många homeopatiska eller holistisk läkare rekommenderar naturliga växtbaserade kosttillskott. Dessa tillägg kan hittas i hälsokostbutiker och kan innefatta ingredienser såsom ginseng och echinacea. För dem som tar receptbelagda mediciner, är det bäst att rådgöra med en vårdgivare för att fråga om potentiella interaktioner.

  • En kvinna med friskt tandkött.
  • Antimikrobiell munvatten kan vara till hjälp när man hanterar vikande tandkött.
  • En tandhygienist kan ge råd om behandling vikande tandkött.
  • Tandborstning och tandtråd efter måltid är en viktig del av att förebygga tandköttsproblem.