Vilka är de olika typerna av Antiseptisk Oil?

November 16

Det finns massor av växtbaserade oljor som kan skryta mindre antiseptiska egenskaper, men det finns tre som allmänt erkänns och har utsatts för den mest rättegången: vitlöksolja, tea tree olja och echinacea olja. Dessa oljor har använts i århundraden som antiseptiska medel i sina kulturer av ursprung och många typer av antiseptiska medel i ett modernt apotek har ingredienser som härrör från dessa oljor. Ibland kan en antiseptisk olja användas direkt, antingen genom intag eller lokal applicering på huden, medan andra är oftare inkapslade eller blandas med andra ingredienser för att bilda antiseptiska krämer.

Vitlök har länge ansetts vara en värdefull ört, och av goda skäl. Det har visat sig användbar för behandling av svampinfektioner, korrigera mag-frågor och sänka blodtrycket. Som en antiseptisk olja, finns det tillgängligt i två varianter, beroende på om oljan är gjord genom att destillera eller marine vitlöken. Båda är höga i antioxidanter och är naturliga antibiotika, och marinerad versionen hjälper också förhindra blodproppar; lägre kolesterol och minskade cancer priser är också fördelar med att ta någon form av den antiseptiska oljan. Det är fortfarande en medicin, dock, och bör inte tas med blodförtunnande medicin, innan operationen eller av någon med en blodsjukdom.

Tea tree olja kommer från bladen från svenska tea tree, och har länge använts av de aboriginska stammarna där för sina medicinska egenskaper. Som med de flesta typer av antiseptiska medel, bör tea tree olja endast appliceras topiskt som det kan vara giftiga när de konsumeras. Småskaliga studier har funnit denna antiseptisk olja fördelaktig vid behandling av hudsjukdomar som akne och rosacea och vid behandling av svampinfektioner såsom tånagelsvamp. Liksom många antiseptiska medel, kan tea tree olja irritera huden, så det bör testas på ett litet område innan du ansöker till en stor stråk av huden.

Indianstammar introducerade echinacea till amerikanerna och européerna i det 18th århundradet, och örten var därefter tas i omfattande användning. Det var en gemensam hemlig ingrediens i populära tonika och mirakelkrämer av tiden på grund dess livskraft som en antiseptisk olja och dess immunsystemet egenskaper. Echinacea olja har sett ett uppsving i popularitet som en behandling för en vanlig förkylning, men det är i första hand användbar som en topikal behandling av infektioner. Intag låga doser av echinacea regelbundet kan minska sannolikheten för att fånga en virusinfektion, som en förkylning eller influensa.

  • Tea tree olja är en av de vanligaste antiseptiska oljor.
  • Vissa studier har funnit olja tea tree nytta vid behandling av rosacea.
  • Ibland säljs som en aktuell olja, echinacea - eller lila rudbeckia - tros hjälpa kroppen bekämpa infektioner såsom kylan.