Vad är Nötning Fuel?

November 18

Skav bränsle är bränslekälla för en apparat som människor använder för att laga mat eller hålla den varm, till exempel på en buffé linje vid en restaurang. Denna utrustning består vanligen av en metallskål med en värmeapparat under den, och tillverkarna säljer oftast skav bränsle i en apparat, till exempel en burk med en veke. Wick bränslen, inklusive dietylenglykol (DEG), är tunnare än geler såsom metanol geler och kan spilla lättare. Olika bränslen brinner vid olika grader av hotness, och tillverkare erbjuder ett stort urval av bränslen för en mängd olika anordningar.

Dessa bränslen innefattar metanol, DEG, denaturerad alkohol och den nyare växtbaserad etanol. Tillverkare använder generellt sockerrör för de flesta av etanolbränslet. De gel bränslen tenderar att bränna varmare än veken bränslen, men om de är tillräckligt tjocka, gelerna är nästan spillsäkra, vilket är säkrare för användarna och Matstället kunder. Leverantörer erbjuder de bränslen i enskilda behållare som sitter under skav skålen eller dryck urna och i större behållare för påfyllning värmeapparater.

I matserviceindustrin, restauranger behöver ofta mer än en typ av bränsle. Till exempel, dryck urnor och fartyg för inte laga mat men att hålla det varmt för tjänsten behöver en låg temperatur bränsle, och skav rätter och vissa matlagning apparater behöver varmare-brinnande bränsle. Den genomsnittliga temperatur är 165-196 ° Fahrenheit (ca 74-90 ° Celsius), och målet är att hitta ett bränsle som kommer att hålla maten i säkerhetstemperaturområdet nära 141 ° Fahrenheit (ca 60 ° Celsius). Skavning bränslen har också olika brinntider, beroende på tillverkarens formel och storleken av veken eller bränna hål. Leverantörer erbjuder bränslen som brinner för så lite som 45 minuter eller så länge som sex timmar.

De flesta tillverkare, på grund av oro för säkerheten, erbjuda icke-spill behållare som håller sval vid beröring, men användarna måste fortfarande vara försiktig när du använder dessa produkter. Exempel på metoder för säker hantering inkluderar belysning bränslet efter att användaren har placerat den under apparaten och låta behållaren svalna innan du flyttar den. En person bör följa anvisningarna från tillverkaren när släcka flamman, eftersom varje typ av bränsle apparat är annorlunda. Generellt, skaparna av skavande bränsle råda användare att inte lösa kläder eller har löst hår som kan fatta eld från brinnande bränsle.

Många anordningar använder skav bränsle. Livsmedelsindustrin har många användningsområden för skav bränsle apparater. Fondue krukor, soppa tureens, hibachis och dryck urnor är exempel på apparater som håller maten varm. Inom hotellbranschen, människor använder dem för rumsservice vagnar och bärbara matlådor. Campare och vandrare använder skav maträtt bränsle för att laga mat eller värme färdiga att äta mat, eftersom de är säkra och lätta.

Historiskt i den medeltida eran, var en portabel brasa som innehåller kol eller kol inställd på en metallstativ och värms skålen av mat över den. Den medicinska industrin använde några av de tidiga versionerna att förbereda mediciner. Fördelen med skav bränsle var att maten skulle vara beredda bort från den intensiva hettan från härden branden. Som andra bränslen blev tillgängliga, populariteten av att använda chafing rätter på restauranger ökat. Chafing bränslen har utvecklats över tiden, och i slutet av 20-talet, tillverkarna utvecklat miljövänliga bränslen som gjordes från förnybara resurser och var biologiskt nedbrytbara och metanol fritt, liksom luktfri och rökfri.

  • Etanol kan framställas av sockerrör.
  • Skav bränsle används för att hålla buffé maten varm.