Vad är Clad Metal?

February 12

Clad metall är metall som använder ett tunt bundet eller flera skikt av olika metaller över toppen av billigare eller mindre hållbara basmetaller för att skapa en starkare, mer attraktivt eller på annat sätt mer hållbara och önskvärda yta. I många fall, pläterade metaller är ett bättre alternativ än elektropläterade eller galvaniserade metaller, eftersom förmågan existerar att plätering fler typer av metaller än vad som kan elektropläteras eller galvaniserade. Vidare är pläteringen process som används för att skapa pläterad metall mer hållbar och slitstark än en plätering eller galvanisering process. Det finns ett antal olika typer av metallbeklädnad praktiseras, och varje typ har sina egna styrkor och svagheter för olika projekt.

En typ av metallbeklädnad process kallas overlay beklädnad. För att skapa denna pläterad metall, är ett skikt av metall bunden till en annan av extrem värme och tryck. Overlay beklädnad kan binda olika metaller såsom nickel och guld eller guld och silver, med varandra, samt limning upp till sju olika skikt av metall för att få styrka och hållbarhet fördelarna med alla sju i den färdiga produkten. Overlay beklädnad är också användbart eftersom det inte kräver lim, spackel, eller någon svetsning, och det är en permanent lösning som kommer att binda metallen tillsammans utan att oroa dig för det senare kommer isär.

Inlägg beklädnad är en annan typ av mycket komplexa och synnerligen användbar metallplätering process som används för att skapa pläterade metallföremål. Med inlägg beklädnad, kan olika metaller bindas samman endast om de är nödvändiga för att förenas. Till exempel kan en bit koppar vara klädd i en bit guld exakt där den behöver vara för när en svets produceras som förvandlar den färdiga produkten i en skulptur. Inlay beklädnad möjliggör också egenskaperna hos de olika metallerna som ska användas till deras maximal nytta i skapandet av den färdiga pläterad metallprodukt.

En annan användning av beklädnad är kontakt beklädnad, där vissa metaller Cladded tillsammans använder värme och tryck för att bilda perfekta ledande metaller. Ett exempel på detta kan vara en tråd som behöver ha draghållfastheten hos stål, men den elektriska ledningsförmågan och korrosionsbeständigheten hos koppar. Använda kontakt beklädnad, kan de två metallerna bindas samman för att få fördelarna med båda typerna av metall, utan chans att en svets eller fästelement kommer att bryta eller att materialet inte kommer att räcka för användningen som krävs för det.

  • Galvaniserade metaller används vanligtvis i korrosionsbenägna miljöer, men pläterade metaller har flera fördelar jämfört med dessa belagda metaller.