Fastställande Problem kopplade till Weld Porositet

July 9

Svetsporositet är närvaron av små kaviteter i ett stycke av svetsad metall. Porositet kan orsaka alla typer av problem i dina svetsar, så du vill fixa orsakerna till din porositet innan de påverkar ditt projekt. Porositet finns i två varianter. Surface porositet, som du skulle gissa, sker på ytan av metallen. Man kan detektera ytporositet med blotta ögat. Den andra typen av porositet är under ytan porositet. Det sker inom metall, och du kan hitta det med interna detekterings bara maskiner.

Här är några av de vanligaste orsakerna till svets porositet och lösningar som du kan använda för att begränsa porositet i dina svetsar.

 • Orsak: Föroreningar på ytan av din metall.

  Lösning: Rengör din metall ordentligt innan du svetsa den. Du måste se till att det är fritt från föroreningar som vatten, olja, och flux. Om du svetsar aluminium, måste du se till att du rensa bort det yttre lagret av oxid före svetsning, eller kommer det att orsaka allvarliga porositet.
 • Orsak: Överskott skyddsgas.

  Lösning: Använd rätt mängd skyddsgas. Du kan vanligtvis hitta den informationen i bruksanvisningen för din svetsmaskin eller i litteraturen som kommer med dina elektroder eller elektrodtråd.
 • Orsak: Damp elektroder.

  Lösning: Förvara dina elektroder i en ren och torr plats. Inte låta dem utsättas för luft (eller flytande vatten, naturligtvis) innan du använder dem.
 • Orsak: Säkerhets bar material som inte matchar metallen du svetsning.

  Lösning: Om du använder ett underlag bar, gör helt säker på att den är gjord av samma metall som du svetsning.