Vad är en Point of Sale System?

March 8

En försäljningssystemet är den maskinvara och programvara som krävs för att genomföra en försäljningstransaktion, som tar en kunds uppgifter, oftast verifierar det, börjar en överföring av pengar och godkänner försäljningen. Allt detta sker ofta i några sekunder, beroende på försäljningsstället system på plats. Även om det finns en mängd olika sätt annan punkt av försäljningssystem (POS-system) arbete, det huvudsakliga målet utför samma sak.

I vissa fall kan ett försäljningssystemet vara så enkelt, i detaljhandeln, som läsare ansluten till en telefonlinje. Dessa är ofta det billigaste av systemen. De ser väldigt mycket ut som en miniräknare med utskriftsmöjligheter. Denna typ av POS apparat skapar ofta en fördröjning eftersom den slår in i ett nätverk för att verifiera informationen. Denna försäljnings hårdvara ofta sitter mycket diskret på ett skrivbord och är ett separat system än kontanter registrera sig.

En stor detaljhandelsförsäljningssystemet kommer att innehålla ett helt integrerat system, komplett med kassaregister som kan skanna kreditkort och tar finansiell information. I dessa fall finns det oftast en dedikerad nätverkslinje som används för att ansluta till en server som verifierar uppgifterna. Således kan den här typen av försäljningssystemet vara långt mer effektiva än de system som helt enkelt använder en fristående enhet.

I vissa fall, såsom med en restaurang försäljningssystem eller restaurang POS, kan systemet inkludera mjukvara som kommer att göra mer än en sak. Till exempel kan vissa kortläsare vid dessa restauranger användas av en server, som swipes ett identitetskort och kommer in en order, vilket elektroniskt överförs till köket. Detta registrerar vem att meddela när ordern är klar och även spår serverns försäljning. När bordet är redo att checka ut, kan samma försäljnings systemet användas för att behandla en betalning.

Försäljnings programvara används också på andra sätt. Servern svarar sändande och bearbeta information. För butiksmiljöer där systemen är helt integrerade, kan det finnas andra uppgifter som inhämtats och analyserats. Till exempel kan det samla statistik om kreditkort användning, vilka typer av produkter flytta på försäljningsstället transaktioner kontra kontanttransaktioner och så vidare.

Med beroendet av kredit- och betalkort, är kassasystem blir allt populära verktyg inom detaljhandeln. Worldwide, är mer än 3500 transaktioner på betal- och kreditkort bedrivs i genomsnitt varje sekund. Det är en betydande kundbas återförsäljare gör klokt i att tjänsten med ett försäljningssystem. De initiala uppstartskostnader för system varierar från $ 1500 $ (USD) till mer än $ 10.000 USD, beroende på finess.

  • Kassaapparater kan vara en del av ett försäljningssystem.
  • Moderna POS-system är oftast kopplade till programvara som kan användas för att spåra, analysera och rapportera om försäljning.