Vilka är de olika typerna av Buttercup Squash Soup?

May 4

Stoltserar en hälsosam dos av fiber och vitaminer, kan buttercup squash soppa vara perfekt för att jaga vintern blues bort. Den söta, milda smaken av denna vinter squash lämpar sig för-ändring så oändligt som kocken fantasi. Några stora typer av buttercup squash soppa inkluderar traditionell stil, buttercup squash och äpple, vegan, och curried squash soppa.

Traditionell buttercup squash soppa kapitaliserar på krämiga, rejäl smak av blekt orange squash. Först, skiva en buttercup squash på mitten och ösa fröna ut, sedan steka i ugnen tills den är mjuk. För att göra en grundläggande soppa, saute purjolök, selleri, morötter, vitlök, lök och timjan i lite olja tills grönsakerna är mjuka och brunt. Sjud denna soppa bas med några koppar vatten eller buljong tills squash är klar rostning, lägg sedan till den kokta squash till soppan. Puree blandningen i blandaren med lite grädde för en tjock, rikliga soppa som också kan användas som en pasta sås.

En läcker soppa med ljusa smaker kan skapas ur buttercup squash och syrlig, säsongs äpplen. Leta efter bra matlagning äpplen, såsom Gravenstein eller Granny Smith, som packa en fin tårta bit för bästa smak. Den squash och äpple kan enkelt kokas tillsammans i en stor soppa pott med lök, selleri och buljong i ungefär en timme, därefter mosad. Överväg att lägga en kryddblandning av kanel, muskot, och lite chilipeppar för extra dimension. För en sötare, mer karamelliserad smak, steka squash och äpplena i ugnen innan du lägger till soppan.

Nästan alla recept för buttercup squash soppa kan göras vegan med några enkla byten. Istället för kycklingbuljong, använd grönsaksbuljong eller en kombination av vatten och lager grönsaker som selleri, palsternacka och lök. Om ett recept kräver tillsats av mjölk eller grädde, överväga att använda kokos eller mandelmjölk, som kan lägga en rik, krämig smak till soppan. Använd rikligt med färska örter, såsom oregano, timjan, eller salvia, och se till att ersätta en smakrik olja, såsom extra virgin olivolja, smör.

Exotiska variationer på buttercup squash soppa mana smaker av Indien och Thailand. Curried squash soppa kan motivera en resa till en specialitet livsmedelsbutik att plocka upp autentiska kryddor, men kan också göras med en enkel skvätt currypulver. För en indisk version, inkluderar färsk ingefära, skirat smör, yoghurt, curryblad och finhackad indiska varm paprika. En Thai variation kan concocted genom tillsats Thai röd curry och kokosmjölk och drizzling toppen av soppa med limejuice. Båda dessa sorter kan serveras över ris att skära ner värmen nivå, eller ätas från en skål som en soppa.

  • Buttercup squash.
  • Curry blad används för att göra en indisk version av buttercup squash soppa.
  • Selleri är en grundläggande ingrediens i smörblomma squash soppa.
  • Många människor gillar att använda skarp Granny Smith-äpplen i buttercup squash soppa.