Hur väljer jag det bästa Acyclovir grädde?

January 31

Välja den bästa aciklovir kräm beror på vården leverantörens rekommendationer. Eftersom aciklovir kräm är endast tillgänglig genom recept, kommer läkaren att göra rekommendationer på grundval av patientens medicinska tillstånd, andra mediciner som han tar, och det område som han avser att använda krämen. Dessutom är aciklovir kräm för behandling av herpes simplex virus. Acyclovir finns även i muntlig form, och liksom grädde, är det endast tillgänglig genom recept.

Acyclovir grädde används för att behandla feber blåsor eller munsår och genital herpes. Det formuleras som antingen en salva eller kräm och är normalt föreskrivs för fyra dagar och tillämpas upp till fem gånger per dag. Behandlingen bäst initieras vid första tecken på en utbrytning när symptomen uppträder som klåda, rodnad eller stickningar. Behandlingen kan dock initieras i något skede av breakout, från de inledande skedena av de sista dagarna av breakout.

Biverkningar av aciklovir inkluderar irritation i huden, inklusive brännande, inflammation eller rodnad, flagnande hud och klåda. Dessutom kan aciklovir kräm orsaka utslag, nässelfeber och klåda på applikationsstället. Allvarliga biverkningar inkluderar andningssvårigheter och svullnad i halsen, ansiktet och läppar, som är medicinska akutfall. Patienter som är gravida, ammar eller funderar möjligheten till graviditet måste samråda med läkare innan man överväger denna behandling.

Om biverkningar uppstår, kan vårdgivaren behöver justera recept styrka aciklovir grädde. För att minimera biverkningar, bör patienterna rådas att bära plast- eller latexhandskar vid tillämpningen av medicinering, och endast tillämpa den på de drabbade områdena. Även mindre lokal irritation är vanligt och inte betraktas som en allvarlig biverkning, bör läkaren meddelas vid första tecken på hudirritation eller andra ovanliga biverkningar så kan betraktas som en alternativ behandlingsplan.

Acyclovir cream är en anti-viral medicinering, så det är inte effektivt vid behandling av hudinfektioner i samband med bakteriella organismer. Därför kommer hudåkommor såsom impetigo, Staph infektioner och karbunkel inte svarar på behandling med aciklovir kräm. Eftersom herpesvirus kan reagera under perioder av stress, är viktigt att hantera stress. Detta innebär att hålla en hälsosam kost, utövar, inte röka, och att få tillräckligt med vila. Dessa åtgärder kan även orsaka aciklovir att arbeta mer effektivt.

  • En herpes blister.
  • För att minimera biverkningar, bör patienterna rådas att bära plast- eller latexhandskar vid tillämpning medicinering.