Vinter-OS 2010: Nordisk kombination Medal Favoriter

August 28

Den Nordisk kombination händelsen har alltid dominerats av de nordeuropéer. I år Nordisk kombination Olympiska medalj favoriter är idrottare från Norge, Tyskland, Sverige och Ryssland, men den amerikanska laget är också i jakten. Om en av amerikanerna har en bra dag, han bara kan vinna en nordisk Kombinerad medalj för första gången någonsin.

USA

Bill Demong är bäst Amerika veteran på nordisk kombination. Hea € ll att återvända för hans fjärde olympiska spel, efter att ha vunnit den stora backen tävlingen på 2009 VM. 2009 var Demongâ € s bästa säsong hittills. Han vann fem andra världscup evenemang och medaled sju gånger. Om han kan hålla upp denna konsekvens, kan han bara ta hem guldet.

Todd Lodwick, en fyrfaldig olympier, är också en kandidat. Sedan början av 2009 har han vunnit två Continental Cup tävlingar och två World Ski Championships evenemang. Han slutade i topp 10 i resten av VM händelserna under 2009. Todd är lite av en dark horse, men om heâ € s på toppen av sitt spel som han kunde överraska fältet.

Tyskland

Ronny Ackermann har både erfarenhet och konsekvens på sin sida. Under de senaste tio åren har han deltagit i tre OS och vann 101 medaljer i den internationella konkurrensen.

Bjoern Kircheisen har vunnit 11 VM-medaljer under säsongen 2009-2010 (tre av dem var guld). Över hans karriär har han vunnit 25 tävlingar i den internationella konkurrensen. Detta kommer att vara Kircheisenâ € s 3rd OS-tävling. Han har aldrig medaled i en olympisk singlar händelse, så han kommer definitivt att titta för att lösa in sig själv.

Norge

Magnus Moan är en annan upprepning olympier. Vid 2006 vann han en medalj i varje av hans händelser. Han är särskilt stark på längdskidåkning. Han har gjort upp så många som 20 positioner under den del av loppet.

Finland

Anssi Koivuranta är Finlandâ € s starkaste teammedlem. Under fem år var han en OS-brons och 28 andra medaljer i internationella tävlingar. Anssi är ung för Nordisk kombination (endast 21), men han är en stor idrottsman.

Frankrike

Franceâ € s Jason Lamy Chappuis är genomgående i medalj territorium. Han har medaled varje år sedan 2006, men han misslyckades med att vinna en medalj vid de sista OS. Hans särskilda styrka är sprintevenemang.