Testa din kod med W3C Verktyg

October 19

Testa dina webbdesigner med World Wide Web Consortium (W3C) valideringsverktyg har alltid varit en bra idé, men itâ € s ännu viktigare för mobil webbdesign. Desktop webbläsare, inklusive Internet Explorer, Firefox och Chrome, är förvånansvärt förlåtande av vanliga fel i HTML-kod.

Mobila webbläsare inte. Thata € s eftersom mobila webbläsare är betydligt mindre applikationer än sina stationära motsvarigheter, och saknar förmåga att hantera även de vanligaste misstagen i kodning.

W3C, länge vördade för sitt arbete med att utveckla och uppmuntra användningen av standarder på webben, erbjuder den nya mobileOK Checker, som visas i figuren, som kontrollerar för kända problem på mobiltelefoner.

Testa din kod med W3C Verktyg

Herea € s hur det fungerar:

  1. Peka din webbläsare till http://validator.w3.org/mobile.
  2. Ange webbadressen till den webbplats du vill testa i adressrutan på Bekräfta genom fliken URL.
  3. Klicka på knappen Kontrollera.

    Testaren recensioner din webbplats, kontrollera din kod för kända konflikter och fel, och returnerar sedan en rapport om vad du behöver göra för att rensa upp din webbplats.

Medan du € re på det, testa märkspråk på din webbplats på Markup Validation Service och sedan testa Cascading Style Sheets (CSS) på din webbplats på CSS Validation Service.

Dina sidor fungerar bättre i webbläsare när de är fel fri, och sökmotorer som dem bättre också. Genom att lösa fel innan du publicerar en webbplats, kan du se till besökarna har en positiv erfarenhet och donâ € t överge din webbplats på grund av ett oväntat fel.