Vad är en lax Burger?

August 6

En lax burgare är en typ av smörgås gjord av en lax patty serveras på en bulle eller bröd. Termen hänvisar också till patty själv när serveras utan en bulle. Patty, gjord av lax blandat med kryddor och ingredienser bindemedels, kan vara stekt eller bakad. Salladsblad och tomatskivor ibland serveras med, eller på, burger. Smörgås, som smakar liknar en fisk eller krabba patty smörgås, serveras varma och kan ätas till lunch eller middag.

Laxen patty är tillverkad av antingen hela lax eller konserverad lax. Hela lax måste först kokas innan den flagade och bort från benen. Konserverad lax redan kokta, men skinn och ben bör separeras från lax och kasseras. Patty ingredienser blandas och formas till en bulle form, som sedan kokas i en liten mängd varm olja eller bakas i en ugn. Stekt lax biffar har en något krispigare konsistens än de som bakas.

Ägg är den vanliga binde ingrediens, gör det möjligt för flagade laxen att bibehålla patty formen under hela tillagningen. Majsmjöl, mjöl eller krossade kex läggs till flagade lax tillsammans med kryddor. Beroende på laxen burgare recept, hackad lök, skivad grön lök, eller hackad paprika tillsätts också. Smaker av vitlök, persilja och curry komplettera smak av lax och ofta blandas in med patty ingredienserna.

Det finns flera olika alternativ för den typ av bröd som används för att göra lax hamburgare. Laxen patty kan serveras på en lök kast, en Kaiser rulle, eller ens en traditionell hamburgare bulle. Vissa recept använder vitlöksbröd eller rostat surdegsbröd istället för bullar. En lax burgare kan serveras vanligt, utan pålägg, eller med traditionella hamburgerextrafunktioner, till exempel sallad, tomat, och relish. Gourmet lax hamburgare kan omfatta pålägg såsom coleslaw, gräddfil, eller avokado segment.

Lax hamburgare ibland serveras med en smakrik sås accent som är drizzled på patty eller serveras som en sida ackompanjemang. Tartarsås och cocktail sås är traditionella såser för de flesta skaldjur och fungerar bra med smak av en lax burgare. Det finns många olika recept på specialiserade såser för lax hamburgare. Såser allt från söta till syrlig och från mild till het. Ingredienser såsom citronsaft, pepparrot sås, eller vinäger används ofta i kombination med lax.

  • Vissa lax hamburgerrecept inkluderar tärnad paprika.
  • Vissa lax burgare recept använder rostat surdegsbröd istället för bullar.
  • Grillad lax med en smörsås är en hälsosam måltid val.
  • En lax burgare är gjord av lax.