Vilka är fördelarna med alternativa investeringar?

August 2

Fördelarna med alternativa investeringar ligger främst i möjligheten att uppnå en vinst på högre än normalt i traditionella investeringar. Oftare än inte, bär en alternativ investering en hög grad av risk, och ofta påträffas inom nya eller framväxande teknik. Inneboende till alternativa investeringar är möjligheten att både mindre och större ekonomisk förlust. Å andra sidan, att lura av potentiellt snabba och hög avkastning får många en investerare att ta en tärningskast och engagera sig i en spekulativ dopp

Traditionella investeringar, de som historiskt har ansetts vara en relativt säker hamn för investerare, skulle generellt ses i termer av finansiella produkter såsom aktier, obligationer, fastigheter, statsskuldväxlar, penningmarknadsfonder, och kontanter. Alternativa investeringar passar mer inom sfären av hårda varor, nya företag, eller innovativ teknik. Konst, skulle vin, ädla metaller, smycken, eller investeringar i grön teknik identifieras som alternativa investeringar. Ett perfekt exempel på dessa typer av investeringar skett under 1990-talet boom i Internet-teknik. Medan vissa investerare gjorde förmögenheter backing Internet-starta företag, många fler förlorade stora summor pengar när 鈥 渄 ot com 鈥? Bubblan kollapsade.

För vissa individer, men fördelarna med alternativa investeringar inte nödvändigtvis bestå helt av vinst eller förlust. För konstälskare, mynta samlaren, eller vinkännare, kan förvärvet av dessa tillgångar sätta personlig glädje och tillfredsställelse. En alternativ investerare kan också finansiera en produktion eller konsert teater. Medan sannolikheten för en positiv avkastning på investeringen kan ifrågasättas, kunde hans primära mål väl vara ett allmänt stöd för konstnärliga strävan. Samma tankeprocess skulle kunna tillämpas på den som investerar i alternativa grön teknik, gör det eftersom han finner miljömedvetenhet värdig meriter.

Långt oftare dock drivkraften bakom en investerare 鈥 檚 önskan att gräva i sfären av alternativa kretsar kring hopp om stora ekonomiska vinster i en kort tid. Individer som tog en risk med tidig investering i företag som Microsoft 庐 eller Google 庐 var prytt med avkastning som kör allt från stora till astronomiska. Baksidan av myntet är att för varje Microsoft 庐 miljonär det finns otaliga människor som förlorat pengar genom att klämma fast deras finansiella drömmar på Beta-Max videobandspelare och solarium franchising.

En alternativ investering kan vara fördelaktigt eftersom det kan kombinera en personlig hobby eller passion med ett affärsmässigt beslut. Ibland kan det vara mycket lukrativ, och på andra kan det vara monetärt katastrofala. Alternativa investerare bör alltid utföra forskning och due diligence före undertecknandet kontrollen. Optimism och hopp bör balanseras med försiktighet och försiktighet.

  • Antik mynt kan användas som en alternativ investering.
  • Alternativa investerare bör alltid utföra forskning och due diligence innan de undertecknar varje kontroll.