Vad är saxofon Pads?

July 7

En saxofon är ett musikaliskt blåsinstrument som spelas genom att blåsa luft genom ett munstycke och genom instrumentet tills det passerar ut ur den genom en klockformad öppning vid slutet. När luften går igenom saxofon, är olika nycklar och spakar pressade att manipulera små lock över öppningarna på instrumentet, skapar de olika toner. Inuti varje lock är saxofon kuddar, som säkerställer att luften doesnâ € t misstag fly från hålet.

Saxofon, ofta kallad en sax, är en medlem av träblås familjen, vilket innebär att i de flesta fall den använder en tunn vass i munstycket, tillsammans med andningen, eller vind, för att skapa den grundläggande ljudet. Det finns olika typer av saxofoner, såsom sopransaxofon, altsaxofon och tenorsaxofon. Andra medlemmar av träblås familjen inkluderar klarinett, flöjt och fagott.

Varje typ av saxofonen är en annan storlek och producerar anteckningar med en annan stigning, men alla verkar i huvudsak på samma sätt. När locken över hålen lyfts, ljudet av förändringarna instrument, skapar de olika toner. Det är viktigt att saxofon dynorna passa tätt över hålen.

Saxofon kuddar kan bli förlorad, slitna eller skadade över tiden. Varje dyna är limmad i locket, och om limmet blir sprött det kan förlora sin förmåga att hålla dynan på plats, vilket gör att förlusten av dynan. Saxofon dynor är normalt mjuka och något fluffigt, som små kuddar, men med tiden de blir stela och platta tills de inte längre täta hålen ordentligt. Dynorna kan också bli trasiga eller på annat sätt skadats, vilket får dem att misslyckas.

De flesta musiker undersöka deras instrument innan du använder den, och saknade eller skadade saxofon kuddar är sannolikt att upptäckas under en sådan inspektion. Men ibland är ett problem med en saxofon dyna upptäckt eftersom instrumentet doesnâ € t arbete rätt. Det kan vara möjligt att höra luftläckage genom hålet som inte täcks ordentligt, eller noterna wonâ € t låter rätt på grund av luftläckage.

Sax spelare håller vanligtvis några saxofon kuddar till hands ifall något försvinner eller skadas. Dynorna är lätta att byta ut, endast kräva att den gamla tas helt ur locket först; sedan den nya ett kan limmas säkert på sin plats. När limmet är torrt, vanligtvis på bara några minuter, är saxofon åter klar för användning.

  • Den saxofon är en medlem av träblås familjen.
  • Saxofon dynor påverka ljudkvaliteten.