Vad är Miso Dressing?

October 31

Miso är en japansk mat produkt skapad genom att blanda salt, olika korn och / eller sojabönor, och en speciell svamp som heter kojikin. Denna blandning får jäsa under åtminstone några dagar, om inte månader eller tom år. Resultatet är en tjock pasta, som kan användas som en soppa bas eller förtunnas med vatten och sattes till en rad olika såser. Ett vanligt användningsområde för miso är att skapa en smakrik och näringsrik salladsdressing kallas miso dressing.

Miso dressing är ett populärt alternativ till andra salladsdressingar som innehåller signifikanta mängder av socker, fett eller konstgjorda smaker. Det är närmare till en olja och vinäger stil av salladsdressing än en krämig eller ost-enhanced sort. Eftersom miso sig är hög i protein och B-vitaminer, är miso dressing anses vara en av de mest hälsosamma alternativ till sallads konsumenter. Det är sällan erbjuds på traditionella salladsbarer eller som en vanlig dressing, dock så en diner kanske vill ta med en leverans från hemmet när du besöker en restaurang.

En typisk dressing recept miso lyser generellt under några klyftor hackad vitlök, hackad ingefära, honung och två matskedar av ljus miso pasta. Miso pasta är tillgänglig i ett antal styrkor och färger, från mycket ljus till mycket mörk. De ljusare miso sorter rekommenderas för miso dressing, eftersom de mörkare pastor kan vara mycket salt och smaken skulle överväldiga förbandet.

De ingredienser som anges ovan ska blandas med några matskedar varmt vatten i en ren glasbehållare. När alla ingredienser har upplösts, en standard olja och vinäger blanda, med två delar olja till en del vinäger, bör läggas till miso blandningen och rördes ordentligt. De fasta ingredienserna kan sedimentera ut ur miso dressing, så det bör skakas kraftigt innan du häller över en grönsallad eller färska grönsaker.

  • Miso förbandet kan hällas över en färsk sallad.
  • Miso dressing innehåller några kryddnejlikor av hackad vitlök.
  • Ingefära är en ingrediens i miso dressing.