Vilka är för- och nackdelar med en färg QR Code?

November 3

En snabb-svar (QR) kod är en typ av streckkod som kan skannas för information eller för att riktas till en webbplats. De flesta är svart och vitt, men en färg QR-kod kan göras. Ett problem med en färg QR-kod är att dåligt utvalda färger kan skapa en oläslig kod. Om alltför många färger används, då människor kan känna koden är vidrig och kommer inte vill skanna den. De flesta QR-koder är i svart och vitt, så en färg man kan stå ut från de andra, och företagen kända av vissa färger kan använda detta för att öka branding och erkännande.

När en färg QR-kod skapas, måste färgerna vara varsamt plockade. Annars kan QR-kod inte plockas upp av en mobiltelefon eller annan enhet. Till exempel, om bakgrunden är mörk med en mörk förgrund, då enheten kanske inte kan känna igen de informationselement och kommer bortse från QR-kod. Samma sak inträffar om både bakgrunden och förgrunden är ljus. Det bör finnas kontrast, med antingen en ljus bakgrund och mörk förgrund, eller en mörk bakgrund och ljus förgrunden.

De flesta människor som skapar en färg QR code pinne med hjälp av en eller två färger, och detta ofta drar peopleâ € s uppmärksamhet. Använda tre, fyra eller fler färger kan bli vidrig, och vissa människor kan vägra att skanna QR-koden på grund av detta. Det kan också göra QR-kod svårt att se på, vilket kan minska peopleâ € s intresse att skanna koden.

Majoriteten av QR-koder är svart och vitt, och ett snabbt sätt att stå ut på denna marknad är att skapa en färg QR-kod. Om färgerna är rätt balanserad och glädjande att se, då människor kan ta snabba kallelsen till QR-kod och vara direkt intresserade skanna den. Om QR-kod placeras runt andra färg QR-koder, då denna effekt kan minskas om inte Usera € s kod skiljer från de normala färger som används.

Vissa företag är godkända av färgen på deras logotyp eller marknadsföring, och detta kan användas för att bygga varumärke och erkännande. Till exempel, om ett företag är känd för att använda lila och guld och dessa färger används i QR-kod, kan någon som gillar företaget vara mer villiga att skanna koden. Detta är sällan ett problem för bra marknadsföring, men om färgerna inte ser bra bredvid varandra, kan denna effekt minskas.