Praktiska tillämpningar av Social Collaboration

November 3

Framgångsrik social samverkan slutligen bedöms av affärsresultat, inte teoretiska fördelar med ett läge av samarbete över en annan. Del av vad som utmärker ett framgångsrikt genomförande av en misslyckad man är en strategi för att uppnå vissa resultat snabbt, vilket ger tids nätverk för att leverera mer betydande resultat över tiden. Denna analys av potentiella utdelningen kommer att vara olika för varje företag, men här är några av de vanliga misstänkta.

Hjälpa säljteam stänga fler erbjudanden med socialt samarbete

Organisationer alltmer marknadsföra sina produkter genom sociala medier, i syfte att väcka viral dela och ta in massor av försäljningstillfällen. Det är en vacker sak när det fungerar. Individuella säljare använder också sociala nätverk för prospektering och forskar möjligheter, och att marknadsföra sig själva och knyta kontakter med potentiella kunder.

Potentialen för interna samarbete för att driva försäljningen kan vara mindre uppenbara, mest en fråga om att göra anslutningar bakom kulisserna som gör skillnad. Kapning den tid som krävs för att ta fram ett förslag är ett sätt hur sociala samverkan kan löna sig. Förslaget kan också vara mer benägna att lyckas om säljaren kan peka på kunskap om rätt personer, inklusive produktexperter och människor som har arbetat med utsikten i det förflutna.

Synergieffekterna av social samverkan och säljverktyg är en annan praktisk fördel med att använda sociala medier. Till exempel när Salesforce.com och Chatter används tillsammans, aktiviteten kring en affärsmöjlighet kan representeras i Chatter fodret. Anställda kan välja att följa Kund- och Opportunity poster i Salesforce.com, precis som de skulle kunna följa en individ. Kollar en av dessa poster i Salesforce.com CRM också tar upp en lista över Chatter kommentarer om det, vilket visas i följande figur.

Praktiska tillämpningar av Social Collaboration

Chatter ger social kommentera poster i Salesforce.com CRM.

Microsoft skapade en liknande integrering mellan Yammer (en molnbaserad social plattform det förvärvades 2012) och Microsoft Dynamics CRM.

Att hitta svar på frågor

Om du har frågor, har det sociala nätverket svar. Även om du har ingen aning om vem som frågar, kan du skicka din fråga till en allmän foder och se vem svarar.

Om din fråga har ställts tidigare, kanske du kan söka för att hitta svaret utan att behöva ställa den igen. När samma frågor kommer upp om och om igen, är det vettigt att ordna dem i något slags kunskapsbas eller vanliga frågor dokumentet. Det betyder inte alltid sker dock gör möjligheten att söka den sociala strömmen en viktig förmåga.

Även om du inte hittar svaret på din fråga, kan du hitta personer som har bokfört på närliggande ämnen. Kom ihåg att social samverkan är om människor, inte bara uppgifter. Hitta personer med rätt kompetens och be dem din fråga.

Mycket troligt, kommer sökningen också dyka upp sociala samverkansgrupper i samband med professionella intressen, projekt eller avdelningar, som alla kan vara vägar att finna antingen den information du söker eller rätt personer att fråga.

Utdelning här är i form av mindre tid slösas bort, mindre gissningar, bättre kunskapsdelning, och smartare affärsbeslut.

Samordna projekt från sociala aktiviteter

Varje organisation går åtminstone delvis på projekt: grupper av människor som arbetar tillsammans för att uppnå vissa gemensamma mål. Alla deltagare i ett projekt kan använda sociala samverkan för rutinuppdateringar projektstatus och därmed bidra till en bättre projektledning. Detta kan göra sig av med de flesta tråkiga statusrapportmöten.

Behovet av möten i allmänhet kan minskas i den utsträckning som besluten kan drivas genom social samverkan. Och när mötena är verkligen nödvändigt, kan folk fokusera på beslutsfattande snarare än statusrapporter.

Vissa sociala samarbetsmiljöer ger också funktioner som är specifika för projektet och ärendehantering. Ofta är denna placerad som lätta projektledning som inte försöker replikera alla funktionerna i de verktyg som används av professionella projektledare. Med andra ord, kanske du inte vill använda en social samarbetsverktyg som de aktiviteter funktion i IBM Connections att bygga en bro eller ett flygplan (ett komplext tekniskt projekt med beroenden mellan uppgifter som kräver exakt spårning), men använder den för att planera en konferens skulle vara helt lämpligt. I själva verket är det en av de saker IBM använder programvaran för internt.

Social projektsamarbete lägger tonvikten på integrering med den sociala miljön, vilket ger en smidig övergång från en social tjänst (Hey, någon borde göra det här!) För att skapa en uppgift (Bra idé, du gör det, och din deadline är fredag ​​vid 5 pm). Tilldela en uppgift blir så enkelt som att tagga någon i ett inlägg.

Generera idéer för produkter och verksamhetsförbättringar

Många företag är under stort tryck för att hitta sin nästa träff, eller ens att vända en kämpande företag.

Helst ska några av dessa idéer kommer fram spontant genom löpande diskussioner i sociala samarbetssystem. En bra idé föreslås, raffinerade och erkänns av någon med makt att få det att hända. Det är bra när det händer, men ibland innovation behöver en liten knuff.

Ett sätt att söka idéer till nya produkter och tjänster, samt pengar att spara idéer till den löpande verksamheten, är att utnyttja kraften i folkmassan. Detta kan göras informellt (genom frågor eller utmaningar postat till sociala samarbetsströmmar) eller på ett mer strukturerat sätt (med ett program inriktat på insamling och organisera idéer). Ofta innefattar detta en omröstnings mekanism för att identifiera de bästa idéerna.

Vissa crowdsourcing initiativ är offentliga, t.ex. talar kunder, konsumenter och frilans uppfinnare att komma med nya produktidéer. Det kan finnas ett pris och säkerligen kommer att vara offentligt erkännande för de bästa idéerna, som ger motivation för allmänheten att bidra.

Denna typ av online brainstorming kan också arbeta internt, med de anställda uppmuntras att bidra med sina bästa idéer. Anställda har fördelen av att känna företaget och dess möjligheter (liksom dess brister) och förmodligen kommer gärna att bli tillfrågad om sin åsikt.