Vad är Myology?

August 10

Myology är studiet av muskler. Ett antal läkare integrera viss myology i sin utbildning, eftersom förstå muskuloskeletala systemet är nyckeln till att lösa många hälsofrågor, och myology är också ett ämne av intresse för massörer, personliga tränare och sjukgymnaster som arbetar med musklerna på ett dagligen. För personer med en tillfällig intresse för muskelstruktur, ett antal bokhandlar bära böcker som har översikter över musklerna och deras funktioner.

När man diskuterar studiet av mänskliga muskler, folk brukar bara säga "mänskligt myology." För andra typer av levande organismer, är en kvalmatch insatt, som i fågel myology, studiet av fågel muskulatur. Muskeln struktur i olika djur är radikalt annorlunda, vilket återspeglar olika skelettdelar, livsstilar, vanor, och funktioner. Till exempel, både katter och människor har en trapezius muskler, men muskeln ser radikalt annorlunda i dessa olika djurarter.

En myologist ser på den fysiska strukturen i musklerna, studera olika typer av muskelfibrer, formen på friska muskler, nerver som innerverar olika muskler, funktioner specifika muskler och sambanden mellan olika muskelgrupper. Av intresse är degenerativa sjukdomar som involverar muskler, återhämtning från muskelskada, resultaten av mytomy förfaranden i vilka muskler skärs, och effekterna av nervsystemet på muskelfunktion. Myologists kan också studera specifika muskelgrupper, som i muntlig myology, som används för att förstå musklerna i ansiktet och halsen med målet att hjälpa människor rätt talrubbningar.

Utbildning i myology är en viktig del av medicinsk utbildning, och utbildning för många allierade vårdpersonal inklusive kroppsterapeuter. Vissa elever lär sig om muskulatur genom dissektion, där de har möjlighet att personligen undersöka det inre arbetet i rörelseapparaten, medan andra kan lära av läroböcker, prosections, interaktiva anatomi programvara och andra verktyg, beroende på ekonomiska eller etiska restriktioner.

Biopsiprov tagna från muskler som verkar vara svag eller oordnad kan också vara av intresse för en myologist. Dessa prover kan undersökas i mikroskop för att titta på cellerna, avgöra vilka typer av muskelfiber är närvarande, och ta reda på huruvida avvikelser förekommer i muskeln. Många myologists är också mycket intresserade av verksamheten som bygger upp eller minska muskel, tillämpa sina kunskaper till utbildningsprogram för idrottare och personer som återhämtar sig från muskel skador eller operationer där musklerna skadades.

  • Vissa elever lär sig om myology genom dissektion.
  • En anatomisk bild som visar många muskler i överkroppen.