Hur väljer jag det bästa Steel remskiva?

August 10

Välja den bästa stålskivan börjar med att bestämma hur du tänker använda den. Otaliga storlekar och funktioner finns, och vissa stål remskiva modeller är avsedda för särskilda ändamål. Om, till exempel, kommer du att byta ut remskivan på din garageport, kan du behöva kontakta tillverkaren direkt för att få den högra delen. Du kanske också kunna ta den gamla remskivan till järnaffären för att hitta en som är en liknande storlek och har likartad formning och så vidare. Viktkapacitet remskivan kommer att ha störst inverkan på dess användbarhet för dig.

En stål trissa själv kan presentera ett spår runt dess omkrets som hjälper en kedja, kabel, bälte, eller rep. Detta är användbart för vissa system, såsom remskivor hissar som används för att hissa stora objekt från marken, men dessa spår kan vara problematiskt för andra system, till exempel vissa typer av serpentin eller drivremmar i bilar. Om du köper en stål trissa för en motor, måste du kontakta tillverkaren för att du väljer rätt komponent för jobbet.

Lika viktigt som stålrullen själv är stommen i vilket hjulet är monterat. Denna ram kommer ofta hålla mycket av vikten av föremål som lyfts, eller ta på stam från en rem eller kedja systemet. Än en gång, måste du ta del av viktkapacitet på ramen och remskiva för att säkerställa att den kommer att vara tillräcklig för dina behov. I vissa fall kan ramen har bulthål så att enheten kan fästas på en balk eller annat fast föremål. Om du tänker montera remskivan för att lyfta eller flytta objekt, se ramen har sådana hål av lämplig storlek för stora bultar eller skruvar.

Om rörelse remskivan är särskilt viktigt, kanske du vill välja en stål trissa med hög kvalitet och / eller servas lager. Lagren är monterade i centrum av remskivan där axeln går genom hjulet, och de håller hjulet rör sig smidigt under drift. Ibland dessa lager kan smörjas eller ens ersättas eftersom de bär, vilket gör att särskild trissa set-up särskilt mångsidig. I andra fall, kan lagren vara särskilt hög kvalitet, vilket därigenom förhindrar behovet av underhåll eller utbyte. Tätade lager håller smuts och grus borta från lagren själva, förlänga livslängden på lagren och potentiellt undvika skador på remskivan.

  • Remskivor har ofta ett spår runt deras omkrets som guidar en kedja, kabel, rem eller rep.
  • En gammal stål trissa.