Vad är en signal Tower?

July 4

En signal tower är en enhet som kan ta emot och återförsignalinformation för många olika ändamål. Signal tornen är en gammal kommunikationsenhet, som går tillbaka till användningen av eld eller rök som ett medel för att klara ett meddelande. Idag är signaltorn används i nästan alla former av kommunikation, från radio- och TV-sändningstorn till mobiltelefon signaltorn.

Tidiga signaltorn var förståe lågteknologiska kommunikationsmedel. Den kinesiska muren hade ett nätverk av höga torn där nyheten om attackerna eller räder kunde gått ner muren genom att tända en signal brand. Under den romerska ockupationen av Britannia runt det andra århundradet, var kraftigt berikade signaltorn införlivas i byggandet av Hadrianus mur. Tidiga fyrar var signaltorn för fartyg till havs, med hjälp av en ljus vinklad genom en brytande spegel för att varna skeppare av annalkande mark, rev, eller stenar. Dessa tidiga former av signaltorn betecknas ofta som optiska telegraftorn.

Järnvägar har också länge använt signaltorn för att varna förare om förändringar eller problem på rälsen framåt. Agera som ett slags järnvägstrafiken enhet, dessa torn är upphöjd till vara på en väl synlig plats för mötande tåg. Äldre järnvägssignaltorn hade mänskliga operatörer som skulle använda flagg semaforer för att skicka information till lok. Idag är de flesta järnvägssignaltorn automatiserade och använder ett trafikljussystem.

Med utvecklingen av Radiovågsteknik kom uppfinningen av radiosignalen tornet, en hög, lätt struktur som har antenner för att ta emot och sända radiosignaler. De stora signaltorn av 20-talet, radiotorn når svindlande höjder och är avgörande för överföring av radiosignaler, däribland tv-signaler. Den högsta radiosignal tornet i världen är KVLY TV Mast i North Dakota, som når 2063 ft (628,8 m).

Cellular signaltorn modifieras radiotorn som skapar nätverk mobiltelefon. Många mobilmaster faktiskt monterade på skyskrapor för att ge dem extra räckvidd. Gemensamt för en mobilmast inkluderar antenner, signalsändare och global positionering enheter. Med omfattande uppgraderingar till mobiltelefon teknik placera fler krav på transmissionskapacitet, är många gamla tornen rivs och ersätts med nya modeller som erbjuder bättre räckvidd och högre effekt.

Signal torn, medan oändligt användbar, kan fortfarande plågas av en mängd olika problem. Tornen, medan enorma, byggs ofta av lätt material av nödvändighet, som lämnar tornet sårbara för kraftiga vindar och kollaps. I tätbefolkade områden kan hitta platser för nya signaltorn vara svårt, vilket orsakar en minskning av överföringsräckvidd och makt. Områden med komplicerad topografi kan också skapa signaltornfrågor, som tornet kanske inte är tillräckligt hög för att undvika att köra in i naturliga signalblock, såsom berg.

  • En mobilsignalen torn.
  • Många antika och medeltida fästningar inkorporerade torn som användes för signalering.
  • Railroad signaltorn använder ett trafikljussystem.