Vad är spanska Chorizo?

September 3

Spanska chorizo ​​är en typ av korv med en distinkt röd färg och en smak som kommer från att använda röd paprika och paprika. Det finns faktiskt många versioner av chorizo ​​skapas och dessa kan variera i olika länder. Sann spanska chorizo ​​tenderar att anställa hackad fläsk kött och fett, i tillägg till de kryddor och salt. Alla ingredienser är oftast fyllda i naturliga höljen.

Både färska och rökta versioner är beredda och dessa korvar kan vara antingen kryddig varm eller sött. Längder av den spanska chorizo ​​kan ge en fingervisning om huruvida de är varma eller söt. Hotter korv kan vara kortare och söta ettor kan vara längre, men detta ISNA € t alltid en förutsäga faktor.

Det finns många recept som använder sig av spanska eller andra former av chorizo. Portugisisk typer är populära också, och kan ibland kallas linguica i USA. En av de vanligaste användningsområdena för linguica i Nordamerika är som topping på pizza.

I motsats till den spanska chorizo, kan den mexikanska chorizo ​​har några tydliga skillnader. En av dessa är att köttet inte hackas, men är marken, och fler typer av slaktbiprodukter kan användas i skapandet av korven. Istället för att hugga eller matlagning dessa korv helhet ofta de tas bort från sina höljen och används väldigt mycket som alla andra köttfärs skulle användas. Theyâ € re populär i många mexikanska amerikanska restauranger som alternativ köttfyllning för saker som tacos eller burritos.

Chorizos kan också skivas, eller tas bort från höljen och kokta med ägg, ett populärt val i många länder. En klassisk mexikansk maträtt som kan hittas på restauranger i närheten av Mexico är chorizo ​​con queso eller queso de fundido. Detta är bitar av korven blandas med hett smält ost och det serveras vanligtvis som förrätt med tortilla chips.

I andra delar av Nord- och Sydamerika, kan chorizo ​​smakar lite annorlunda än den spanska Chorizo. Mycket beror på hur köttet läggs, vilka typer av kött används och de dominerande kryddorna. De flesta chorizos oavsett ursprungs behåller sin röda färg, men vissa kan vara olikfärgade om andra typer av kryddor eller paprika används.

En sak folk bör utvärdera när man väljer en spansk chorizo ​​eller någon annan variant är om de köper färska eller rökta versioner. Rökt och saltad korv donâ € t tenderar att kräva matlagning. Däremot alla färska korvar måste kokas. Om funderar på att lägga skivor av chorizo ​​till aptitretare eller smörgåsar, välja de härdade versionerna. Å andra sidan, kan ohärdade versioner med vissa matlagning vara läckra i många recept.

  • Spanska chorizo ​​typiskt kryddat med paprika.