Vad är det Superior Oral Gyrus?

September 1

Den överlägsna temp gyrus ligger i tinningloben i den mänskliga hjärnan. Det är en av tre faltningar eller gyri, på detta område, och är den översta gyrus av tinningloben. Den är belägen ovanför ytterörat. Främst ansvarar för behandlingen ljud, inkluderar den överlägsna temp gyrus Wernickes område, som är involverad i att förstå språket. Man tror att den överlägsna temp gyrus är också involverad i behandlingen av känslomässiga betydelse härrör från ansiktsuttryck.

Den primära hörselbarken ligger i den bakre halvan av den överlägsna temp gyrus och motsvarar ungefär de Brodmann områdena 41 och 42. En del av den primära hörselbarken finns även inne i Sylvian spricka. I de flesta människor, innehåller endast den vänstra sidan superior temporal gyrus Wernickes område eftersom detta är en dominerande halvklotet struktur.

Högerhänta människor har generellt Wernickes område i vänster superior temp sulcus eftersom de är kvar hjärnan dominant. Vänsterhänta personer kan ha Wernickes område i rätt superior temp sulcus eftersom de ofta rätt hjärnan dominant. Wernickes område motsvarar Brodmannarea 22p.

Den yttersta delen av hjärnan, som kallas storhjärnan eller hjärnbarken, är uppdelad i fyra par lober: frontalloberna som ligger i framsidan av huvudet, de hjässloberna överst och övre sidorna av huvudet, de temporala lober på de nedre sidorna av huvudet, och de occipital lober på baksidan av huvudet. Occipital lober är de minsta Hjärnlob och pannloben är de största. Den storhjärnan är uppdelad i två hemisfärer med interhemispheric fissuren, som också är känd som den stora longitudinella fissuren. Denna uppdelning delar hjärnans lober i par, en på vardera sidan av hjärnan.

Tinningloben ligger på sidan av hjärnan, i templet regionen och är uppkallad efter hjärntinningbenet som täcker det. Den är uppdelad i två fördjupningar kallade sulci och tre åsar kallas gyri. Den nedre åsen kallas sämre temporala gyrus. Det separerade från mitten tids gyrus av sprickan heter sämre tids sulcus.

Ovanför sämre tids sulcus är åsen som heter mitten temporala gyrus. Det separeras från superior temporal gyrus av superior temp sulcus. Den övre åsen är superior temp gyrus, som är skild från frontal- och hjässloberna de närliggande av den framstående hjärnans struktur känd som Sylvian fissuren.

  • Allvarlig skada på temporalloben kan orsaka personlighetsförändringar.
  • Varje sida av hjärnan som ansvarar för olika uppgifter och tankesätt.
  • Den överlägsna temp gyrus ligger i temporalloben och hjälper process ljud.