Rengöring din inredning dörrar

August 29

Dörrarna i många hushåll ofta får försummas när städuppdrag delas ut. Kanske det beror på att de inte blir smutsiga så rutinmässigt som andra ytor. Men de fortfarande bör rengöras varje gång ett tag. Dörrhandtaget och området rätt runt det bör rengöras och desinficeras ofta med antingen antibakteriella våtservetter eller spray renare och pappershanddukar. Läs vidare om några tips om hur man rengör alla dina innerdörrar.

  1. Först damma den övre kanten på dörrkarmen. Använd en mjuk trasa, lätt fuktad, vilket är mer effektiv än en dammvippa.
  2. Rengör ramen runt dörren, slippa alla fläckar och fingeravtryck. Du kan antingen spot-ren med hjälp av en sprut renare och pappershandduk eller trasa, eller så kan du använda en hink med varmt tvålvatten och en svamp, men tänk på att även torka den med en mjuk trasa om du använder den senare metoden.
  3. Om du har en lackad trä dörr, använd Murphy Oil Soap att rengöra den. Applicera oljan tvål till en trasa och torka av hela ytan av dörren i riktningen av säden. Använd sedan en annan mjuk trasa för att torka dörren, ta bort eventuellt överskott renare. Detta kommer också att polera dörren till en glans för ett vackert resultat.
  4. Målade dörrar kan rengöras med antingen varmt tvålvatten och en svamp eller en all-purpose sprayar rengöringsmedel. Torka dörren från toppen till botten, att se till att noggrant rengöra eventuella spår eller avsatser på dörrens yta.
  5. Kom också ihåg att skrubba den smala innerkanten av dörren (den del du kan inte se när dörren är stängd). Denna yta kan få mycket smutsiga till hands nivån om medlemmar i hushållet greppa dörren istället för handtaget för att dra den stängdes bakom dem.
  6. Använd en ren, mjuk trasa för att torka luckan helt efter tvätt.
  7. Rengör dörrens knoppar och alla andra hårdvara med en spray renare och en trasa. Om dina armaturer är tillverkade av mässing, kan du plocka upp en speciell mässings renare på ett hem förbättring butik. Detta kommer att hålla mässings ser sitt bästa.
  8. Olja någon dörr gångjärn som kan behöva det.
  9. Slutligen använder en antibakteriell cleanser att sanera dörrhandtaget.

Upprepa dessa steg på alla dörrar i ditt hem. När de är alla skinande ren, kommer du vara glad att du gjorde.