Vad är en Biscuit Roll?

September 30

En kex vals är ett mellanmål livsmedel ofta i asiatiska köket, och det kan komma i ett antal versioner, såsom den ljustexture vårrulle och den något heartier ägg roll. Olika inkarnationer av flarn rulle går tillbaka århundraden, särskilt i traditionell kinesisk kultur. Grundläggande tekniker för att göra dessa typer av kex valsar involverar fyllning en smal cylinder av deg med en mängd olika grönsaker och hackat kött eller fisk och skaldjur innan den nedsänks i en fritös. Degen för alla typer av kex rullen är traditionellt tillverkad från grunden enligt recept som ibland har avkunnats genom flera familje generationer.

Även om en vårrulle och ett ägg roll klassificeras ofta i samma skarpa kex rullkategori, deras recept har några grundläggande skillnader. Degen för en vårrulle vanligtvis inte innehåller ägg, vilket gör det mindre fyllning och ofta crunchier. Ursprunget till vårrullar kan spåras till traditionella kinesiska nyårsfirandet när familjer skulle tjäna besöka vänner dessa lätta rullar tillsammans med te. Dagar närmast efter nyårsafton anses början av våren, framför allt på kantonesiska kulturen, och vårrulle namn är alltså hänföras till denna tid varje år. Hemgjord vårrulle degen tillverkas typiskt från en enkel blandning av mjöl, vatten, och ibland en nypa salt smak.

Ett ägg roll är en annan del av kex rullen familjen som kan hittas ofta i kinesiska köket. Det anses allmänt en häftklammer för traditionella dim sum portioner, namnet på visat sig genom en kantonesiska term för olika små aptitretare portioner äts som ett alternativ till större förrätter. Många kinesiska restauranger har en rad ägg rulle alternativ i sina dim sum menyalternativ. De typiska recept ingredienser för ägg roll degen från scratch inkluderar en eller två vispade ägg, allrengöringsmedel mjöl, vatten och majsstärkelse. Tjockleken av ägget rulla degen beror till stor del på mängden majsstärkelse kocken använder.

Fyllningen som används för dessa typer av asiatiska kex rullar kan variera från hackad kål till fint hackad krabba, kyckling eller anka. Några vegetariska recept för vårrullar kallar för färska salladsblad och andra grönsaker som ska slås in i tunna våren rulle blad. Dessa är i allmänhet inte stekt och är istället ätas som ett alternativ till sallad. Heartier vårrullar och ägg rullar fyllda med kött och kokta grönsaker anses ofta bäst ätas snart efter de dras från fritösen.

  • Lumpia är en typ av kex rulle populär i Indonesien och Filippinerna.
  • En typ av kex rulle är en fräsch vårrulle görs med tunna blad av rispapper.
  • En vårrulle är en typ av kex vals.