Rengöring av en gasspis

July 29

I genomsnitt rengöring en gas spis kommer att bli en hel del lättare än rengöring en vanlig spis. När allt bränner gas renare och med en hel del mindre oreda, än en vanlig spis. De flesta gas spisar är utformade för att ha "log" kvar, och ska inte tas bort. Om du befinner dig behöver städa loggen, helt enkelt få en tvättlapp eller en svamp, och skrubba loggen ren med varmt tvålvatten. För alla ful uppbyggd men du kan alltid använda ett starkt rengöringsmedel, såsom vinäger, för att få crud av. Håll utkik efter en sak dock, och det är smuts att komma in i gasledningen. Du kan ofta berätta att din gasledningen är att få igensatta med smuts och grime, om piloten ljuset slocknar (även efter upprepad rengöring), eller att elden slocknar när du har det lit.

Om du upptäcker att smuts komma in i ditt gasledning, så har du ett problem som du behöver för att ha fast omedelbart. Såvida du inte är en professionell VVS reparatör dock bör du anlita en professionell för att göra jobbet åt dig istället för att göra det själv. Anledningen till detta är att gasen är en extremt farligt ämne att arbeta med, och bäst bör överlåtas till de yrkesverksamma att hantera.

Anlita en professionell för att komma över för att inspektera din eldstad. Ofta när folk försöker att rensa ut sina egna gas spisar, de av misstag skada öppningar. Detta gör att smuts att komma in i ledningarna och täppa dem. Bortsett från att läcka naturgas, och en eventuell okontrollerad brand eller explosionsrisk, finns det också risk för "ofullständig förbränning." Detta innebär att onormala mängder koldioxid (CO2) kan bli produceras.

När du anlita en professionell för att inspektera, och rena, din gasspis vara säker på att du gör ett par saker först. Se till att du ringer runt till flera ställen, ställa frågor, få en uppskattning, och jämföra priser. Du kanske kan få några rekommendationer från vänner och familj, men se till att du fortfarande gå med en som har flera års värde av erfarenhet. Se till att den professionella åtminstone ser på termo samt ta en titt på loggen sig för att se om den behöver bytas ut. Även om det är dyrare att anlita en professionell, kan du vara säker på att du får kvalitetsarbete gjort, och att det har gjort rätt.