Vad är Wall Coping?

September 23

Vägg coping är en klädsel installerad på överdelen av en murverksväggkonstruktion. Beroende på önskad funktion och utseende, kan vägg coping göras från valfritt antal material, inklusive sten, betong eller metall. Vägg coping komponenter är ofta kallas vägg lock i många delar av världen.

Vägg caps tjäna ett antal funktioner när de installeras på en vägg. De hjälper till att hålla vattnet ut ur väggen, vilket minimerar risken för skada från frysning och tining med tiden. Hättan skyddar också toppen av väggen från fysisk påverkan eller skada. I många tillämpningar, är vägg coping väljs främst för sin estetik. Olika typer av coping kan ge väggen en slät, polerad utseende samtidigt som det hjälper till att dölja murbruk eller grova stenytor från insyn.

Normalt är stenmur coping hålls på plats med hjälp av standard murbruk. Den nedre delen av hättan innehåller ofta spår som håller murbruk, vilket tillåter locket att sitta platt mot toppen av muren. Stenen eller metall coping skärs bredare än väggen för att skapa överhäng på båda sidor. Detta hjälper avleda vattnet bort från väggen och hjälpmedel för att skydda väggen från skador.

Vägg coping finns i ett antal former och profiler beroende på önskad yta. Det kan vara differentierad eller kvadrat för ett traditionellt utseende, eller rundade för att skapa en mer modern finish. Coping finns även med en fasad profil och byggare kan också beställa egna profiler för att matcha befintliga coping eller skapa en helt ny look.

Varje bit bemästringsbegrepp butted tillsammans för att bilda en tät bindning med den intilliggande sektion. Vissa metall eller lera coping material kan omfatta integrerade anslutningar som gör att intilliggande bitar att låsa eller lappar för ett vattentätt obligation. Installatörer bör välja rätt coping design baserad på där varje avsnitt kommer att installeras. Speciella ändstycken används är antingen slutet av en vägg, medan L-formade eller T-formade bitar måste användas på de flesta hörn eller korsningar.

Beroende på materialet, kan coping skäras för att passa på fältet, eller färdigskurna på fabriken enligt angivna mått. Många naturstensprodukter skärs på plats med hjälp av en hammare och mejsel, medan komposit eller metall coping material är redan klar av tillverkaren. Tjockleken kan variera beroende på det önskade utseendet av väggen.