Vad är en Grill Wok?

September 28

Ibland kallas en stek wok eller vertikal rostning wok, är den moderna grill wok ett bra sätt att förbereda wokade rätter på en gas eller elektrisk grill. Här är några fakta om byggandet av grillen wok, hur man tar hand om plastsked, och några av de rätter som kan framställas med denna typ av wok.

Den typiska grill wok är en stor skål formad enhet som är konstruerad av antingen stål eller aluminium. Medan vissa grill wokar inte har någon beläggning på metall, andra har en bakad porslin finish. Två handtag fästa vid sidorna av kroppen gör det enkelt att överföra grillen wok från köksbänken till värmemediet. Kroppen själv är perforerad på ett sätt som liknar ett durkslag, vilket möjliggör jämnare värme i hela skålen. Till skillnad från ett durkslag, gör grillen wok inte benen. Istället, är botten av woken platt, som någon kastrull eller stekpanna. Sålunda kan grill wok ställs enkelt in på trådnätet som vanligtvis finns ovanför värmekällan för grillen.

En vertikal grill wok är försedd med en kammare i mitten som kan användas för att hålla knapp vätskor, med maten anordnad kring centrumkammaren. Den öppna mun designen gör fortfarande det lätt att vrida och blanda de livsmedel som finns i skålen, och närvaron av kammaren gör det möjligt att upprätthålla en konstant temperatur för tråckling medlet. Detta kan vara särskilt användbart om kött förbereds i grill wok, eftersom det möjliggör en snabb tråckla av utsidan av kött, hjälper till att hålla köttet fuktigt under tillagningen. Om grönsaker är också förbereds tillsammans med köttet, kan kombinationen av safter från köttet och tråckla agenten förbättra smaken av grönsaker.

Grillning eller stek wokpannor är lätta att rengöra. Enkel diskmedel och vatten kommer ofta hålla dem i ursprungligt skick. Eftersom grillen wok tål maskindisk, kan redskapet lätt placeras i diskmaskinen också. I huvudsak kan rengöras grillen wok med samma lätthet som en rostfri kastrull stål.

Woka måltider bestående av färska snitt grönsaker som broccoli, blomkål, morötter, snö ärter och lök framställs enkelt på en grill wok. Tillsatsen av benfria remsor av kyckling eller nötkött kan också läggas till stek och kokta till perfektion. Med den vertikala stilen grillen wok, är en populär recept i USA kallas Beer Can Chicken. Detta involverar matlagning benfria delar av kyckling, medan användning av öl för att baste det yttre av styckena. Infusion av smaken av öl med juicer från kycklingen kan också kombineras med tärnade av lök att göra en god au jus att följa med kyckling, eller ligga till grund för infusion grönsaker med extra smak.

  • Wok är lätt förberedda på en grill wok.
  • Blomkål är ofta med i stek och kan framställas i en grill wok.