Vad är CT återuppbyggnad?

August 27

Datortomografi (CT) rekonstruktion är en medicinsk avbildningsteknik där en serie av "skivor", eller enskilda bilder av insidan av kroppen, staplas och korrelerade med varandra för att skapa en meningsfull diagnostisk bild. Detta görs oftast genom en dator med hjälp av några matematiska formler. Datorn kan ta input från CT maskinen, kör den genom formeln, och returnera en uppsättning bilder för en läkare att undersöka. Detta kan göras mycket snabbt, vilket kan vara användbart i en nödsituation där en läkare behöver omedelbar återkoppling.

Historiskt medicinsk bildbehandling med röntgen inblandade röntgengenomlysning de delar av räntan och sedan visuellt filtrering genom bruset i bilden för att hitta den information som behövs. Med datortomografi, är en serie av skivor tas istället. Bilderna enhets en specifik plana av kroppen, och kan ta flera segment för att bygga upp en komplett bild. En enskild skiva kan ge viss information, och som en kollektiv helhet, skivorna ger en detaljerad bild av insidan av kroppen.

Ett sätt att använda CT rekonstruktion är i en platt bild som kombinerar flera skivor från sökningen för den mest möjliga informationen. Detta gör att en läkare för att identifiera avvikelser och fastställa deras exakta platsen på grundval av vilka skivor innehåller dem och vilka skivor inte. När bilden är klar med kontrast, kan läkaren se ännu mer i detalj i CT rekonstruktion, som vissa delar av patientens kropp kommer att markeras på den färdiga bilden.

I en annan form av CT-rekonstruktion, är det möjligt att sätta ihop de plana sektionerna in i en tredimensionell bild, som kan vara mycket användbart för diagnostiska ändamål. Läkaren kan rotera eller skära in i bilden för att visualisera särskilda intresseområden. Kollar strukturer i en simulering av tre dimensioner kan också hjälpa till med att planera för kirurgi och precisera platsen för en struktur.

En annan användning för CT rekonstruktion kan komma upp i arkeologi och kriminalteknik. I arkeologi, forskare ofta vill undersöka mänskliga kvarlevor, men vill inte störa dem genom uppackning dem eller skära i dem. De kan använda en CT rekonstruktion till bilden hela uppsättningen av lämningar och skapa en rekonstruktion av kroppen för att undersöka. Detta kan tillåta forskare att göra saker som att bestämma dödsorsaken utan att förstöra kroppen. Set av skanningar av detta slag kan också vara användbara i kriminalteknik till bilden en kropp innan du fortsätter med en obduktion, om patologen önskar referenser för att titta på senare.

  • CT scanners och CT rekonstruktion används ibland i arkeologi för att undersöka mänskliga kvarlevor.
  • CT rekonstruktion kan användas i arkeologi och kriminalteknik.
  • 3D CT scan maskiner kan få en fullständig virtuell modell av kroppen.