För seniorer: Hur får din dator redo för eBay

November 20

Du behöver inte känna en massa snygga dator tech grejer att göra bra på eBay, men du måste ha en dator - antingen en stationär eller bärbar dator sort. Håll följande tips i åtanke när du får din dator redo för eBay:

 • Datorer kommer i olika former, storlekar och konfigurationer (se några exempel i figuren). Oavsett stil du går för, leta efter en dator med en bra minneskapacitet. En hårddisk med minst 60 GB (gigabyte) lagringsutrymme bör hålla datorn glad, men du kan få hårddiskar så stor som 400 GB och mer.

  För seniorer: Hur får din dator redo för eBay

 • Om du är i marknaden för en ny dator, köpa den största hårddisken du har råd. Oavsett hur stor din hårddisk är, hittar du ett sätt att fylla upp den.
 • Kontrollera att datorns centralenhet (CPU) är snabb. En CPU (även känd som ett chip) är datorns hjärna, och det bör ha den snabbaste processorhastighet du har råd. Du kan alltid välja top-of-the-line, men även en långsammare 900MHz (megahertz) processor kan räcka. Om du vill ha blixtsnabb hastighet, måste du flytta upp till ett chip med åtminstone en 3 GHz (gigahertz) processorhastighet.
 • Se till att du har en högklassig modem om du har en uppringd förbindelse. Modemet ansluter datorn till Internet via telefonlinjen. Även om du har en bredbandsanslutning, bör du ha ett modem (vanligtvis inbyggt i de flesta datorer) som kan ansluta dig på off-chansen att din höghastighetstjänst är nere.

  Ett modem överför data över telefonlinjer i en takt som kallas kilobyte per sekund, eller helt enkelt K. En 56K modem finns standardutrustning och är särskilt viktigt om du planerar att använda en massa digitala bilder (fotografier) ​​för att hjälpa till att sälja dina objekt.
 • Få en stor skärm. Att ha en LCD-monitor med minst en 17-tums skärm kan göra en enorm skillnad efter flera timmar av budgivning eller korrekturläsning din auktion artikelbeskrivningar. Få något mindre, och du kommer att ha svårt att faktiskt se listor och bilder.
 • Du måste ha ett tangentbord. Grund Tangentbordet är bra. Vissa tillverkare gör gör funky ergonomiska modeller som delas upp i mitten. Men om den gamla goda vanligt tangentbord känns bekvämt för dig, hålla fast vid det.
 • Du behöver ett pekdon, vanligtvis en mus. Vissa bärbara datorer levereras med pekplattor eller styrkulor som syftar till att göra samma sak - att ge dig ett snabbt sätt att flytta pekaren runt på skärmen så att du kan välja alternativ genom att klicka.