Vilka är de bästa sätten att döda malar?

August 22

Malar kan utrotas från hem i en mängd olika sätt. Feromonfällor locka nattfjärilar och få dem att flyga in klibbigt material. Moth-angripna kläder kan placeras inuti en frys för att döda moth ägg och larver. Skafferi malar kan dödas med limfällor placerade strategiskt inne pentryn eller skåp. Regelbunden dammsugning hjälper också döda nattfjärilar, eftersom det gör sig av sina livsmedel källor.

Feromonfällor fungerar att döda malar genom att locka dem med syntetiska feromoner. Dessa duplicera de kemikalier som utsöndras av kvinnliga malar att locka hanar av deras arter för parning. När manliga malar känner de syntetiska feromoner som härrör från fällor, kommer de att flyga rakt på dem. Istället för att hitta kvinnliga malar, kommer hanarna stöter klibbiga lim styrelser som de inte kan fly.

Antingen kyla eller värme kan användas för att döda klädmal. Infested kläder förseglas tätt i en plastpåse och sedan placeras i en frys och lämnade där i minst fyra dagar. Kylan kommer att döda både ägg och larver. Stryka kläder noggrant kommer att bli av klädmal genom att utrota sina ägg och larver med hjälp av hög värme.

Mat förorenade av moth ägg och larver kan placeras i en påse och värms i en mikrovågsugn. En vanlig ugn kommer att göra jobbet om maten är kvar att baka i tre timmar vid cirka 130 grader. Förvaring av mat i kylskåp och frysar kommer att förhindra mal angrepp. Limfällor bli av skafferinattfjärilar. De kan placeras var som helst i skåp eller pentryn där mott angrepp är ett problem.

Dammsugning är ett bra sätt att döda nattfjärilar. Eftersom malar foder på ämnen som ofta fastnar i mattan, såsom livsmedel smulor, hudflagor och hår, regelbunden dammsugning inte bara utrotar födokällor för nattfjärilar men också fångar och dödar vuxna malar, ägg och larver. Att döda nattfjärilar, dammsugning måste vara så noga som möjligt och omfatta områden av mattan i hörnen, under möbler och alla andra ställen som är svåra för människor, men lätt för nattfjärilar till tillträde.

Insekticider såsom moth kristaller, remsor och sprayer kan användas för att döda nattfjärilar på kontakt. Vid användning av bekämpningsmedel, är det viktigt att människor undviker för mycket exponering. Sprayer kan appliceras på mattor och möbler. Moth kristaller och remsor kan hängas i garderober tillsammans med kläder.

För att bli av nattfjärilar, avvärja dem är en viktig del av den övergripande strategin. Cedar är en naturlig mal avvisande, så block av cederträ kan placeras inuti lådorna där kläder förvaras. Smaklös gamla kläder locka nattfjärilar, så regelbunden tvätt och kemtvätt håller malar borta. De stöts bort av de kemikalier som finns i färska diskmedel.

  • Det finns en mängd olika sätt att döda malar, beroende på de specifika arter av mal.
  • Nattfjärilar.
  • Stryka kläder noggrant kommer att hjälpa att bli av med kläder malar.
  • Förhindra malar genom att rada garderober med cederträ eller använda ceder block eller kistor.