Vad torkas Honey?

January 10

Som Nalle Puh skulle vara snabba att påpeka, är honung mycket, mycket läckra men mycket, mycket klibbiga. Kockar canâ € t motstå unikt söta gula gegga, oavsett om det kommer från bin som har ägnat sig åt ett fält av klöver eller lusern, men när det kommer till rengöring tid, de flesta önskar att det fanns ett enklare sätt. Torkad honung, som framställs av den gyllene, klibbiga grejer i en torr, hällbar produkt, är svaret.

Dehydratiserad, eller torkats, honung erbjuds i flingade formen, som granuler, eller som ett pulver. Itâ € s inte bara användbar eftersom itâ € s lätt att städa upp efter användning men eftersom torkmedel gör den stabil och ger det en lång hållbarhet på ett år eller mer. Som en relativ nykomling till livsmedels- och förpackningsvärlden, är dess potential vida underexplored.

Det ISNA € t möjligt att hitta en produkt som är ren. Dehydratiseringsprocessen kräver bearbetning av material för att hjälpa det torkade materialet behålla sin hällbar personlighet eftersom det är hög i fruktos och annars skulle tendera att klumpa. Dessutom är ingredienser som sockerlag och maltodextriner finns i de flesta torkade honung produkter, även om vissa tillverkare avstå några andra än honungen själv sötningsmedel. I de flesta fall, men det är mellan 50% och 70% faktiska honung i kommersiellt tillgängliga torkade honung.

För att hålla uttorkad honung från klumpförebyggande upp, är sojamjöl eller vetestärkelse används ofta. Alternativ är kli, lecitin, och kalciumstearat. Dessa tillsatser bidrar till torkningsprocessen samt att ge en viss mängd av bulk.

Ju högre andel av honung i en torkad honung produkt kommer starkare honungen smaken kommer ut. Ju mindre bulk eller spackel läggs till torkad honung, dock desto dyrare blir det. För att producera torkad honung med konsekvent smak, gynna tillverkare med en blandning av olika typer av honung.

Det finns ett antal metoder för att skapa en torkad honung produkt. Vissa tillverkare använda ett förfarande som involverar att spraya en flytande honung soppa och sedan torka det. Andra använder en trumvals metod. Freeze torkning, vakuumtorkning, och mikrovågstorkning också utforskas.

De fysiska skillnaderna mellan torkade och naturlig honung innebär att de arenâ € t lätt utbytbara. I kommersiell livsmedelsproduktion, används det i jordnötssmör honung produkter, i potatischips, och fryst deg samt andra produkter. Itâ € s finns i gnuggar och beläggningar för kött och andra livsmedel samt i kryddor och torra bageriblandningar.

  • En honungsbiet.
  • Honung kan avvattnas till flingor, granulat eller pulver.