Geocaching: High-Tech Scavenger Hunt

January 7

När den amerikanska regeringen avstängd GPS Selective Availability (SA) i maj 2000 var det som magi. Plötsligt civila GPS-mottagare som tidigare korrekt att omkring 300 meter var korrekta till 30 fot. Denna noggrannhet erbjöd några kreativa möjligheter. Tre dagar efter SA var avstängd, dök ett meddelande i sci.geo.satellite-nav USENET diskussionsgrupp föreslå en världsomspännande stash jakt, där folk skulle skicka GPS waypoints på Internet för att leda forskare till dolda godsaker.

Från och med en ödmjuk liten hink full med godsaker i Oregon, tog matchen som en löpeld. Inom några veckor, var cachar gömda i Washington, Kansas, Kalifornien, Nya Zeeland, Australien, och Chile. En diskussionsgrupp och webbplats som värd koordinaterna för stashes snart poppade upp som ordet började komma runt.

Idag har geocaching vuxit populär, och reglerna är fortfarande ganska mycket samma: Ta lite grejer, lämna lite grejer, spela in det i loggboken, och ha kul! Relativt billiga och exakta GPS-mottagare och utbredd Internet har hjälpt sporten blomstra. Från och med november 2003 www.geocaching.com platsen (för närvarande den största geocaching platsen på nätet) hade över 72.500 aktiva cachar i 188 länder som förtecknas i sin databas. Det är en hel del cachar ute att hitta!

Låter ganska spännande, eller hur? Men innan du kan prova det, du behöver ett par saker. Du har förmodligen redan har många bitar av i önskad växel, och din största investering kommer att vara en GPS-mottagare, om du inte redan har ett. Med detta i åtanke, här är en lista med grundläggande saker som du behöver.

 • Cache plats: Självklart, måste du veta var du ska leta efter en cache: en uppsättning av latitud och longitud eller UTM (Universal Transverse Mercator) koordinater. Du hittar tiotusentals cachar fritt noterade på Internet.
 • Geocaching alias: De flesta som geocache använder ett registrerat handtag (alias) istället för sina riktiga namn när de skriver cache loggar eller göra Internet inlägg. De alias är coola klingande namn som Navdog, Wiley Cacher eller Moun10Bike. Var fantasifull och komma med ett alias som passar din personlighet. De alias är alla unika: Om du försöker registrera ett alias på en av de populära geocaching webbplatser och någon annan redan har registrerat alias, måste du välja ett annat namn.
 • GPS-mottagare: Du kan säkert hitta cachar genom att bara använda en karta och kompass, men det är säkert mycket enklare när man använder en GPS-mottagare. Du behöver inte en dyr GPS-enhet med massor av visselpipor och klockor till geocache; en basmodell runt eller under $ 100 kommer att fungera alldeles utmärkt; mottagare som stöder WAAS (Wide Area Augmentation Tjänst) är vanligtvis mer exakt än de som inte gör det.

Glöm inte att ta med GPS-mottagaren bruksanvisning, speciellt om du just köpt din mottagare och fortfarande försöker lista ut hur man använder det.

Några andra saker kan göra din utflykt lite roligare:

 • Karta och kompass: Ett ganska stort antal geocachare använder bara deras GPS-mottagare för att få dem till en cache, men en bra lokal karta över området kan vara till stor hjälp. Även om en mottagare kan leda dig direkt i en rak linje till cache, det förmodligen inte kommer att berätta om floden, djup kanjon, eller klippor mellan dig och cache. Även GPS-mottagare som visar topografiska kartor ofta visar inte tillräckligt med detaljer som kan hjälpa eller hindra dig på vägen till en cache. Dessutom en karta och kompass fungera som en backup ifall något går fel med din GPS. (Se bara till att du vet hur man använder dem.)
 • Penna och papper: Bär en liten kudde av papper och en penna för anteckningar om din rutt eller saker som du ser på vägen. Vissa geocachare hålla en pågående dagbok om sina äventyr, och man vet aldrig - du kanske förvandlas till en geocaching Hemingway.
 • Något att lämna i cachen: När du har hittat en cache, hittar du alla sorters swags, som är skatter andra människor har lämnat. Förvänta dig inte diamanter, guldtackor, eller Super Bowl biljetter. (Du är mycket mer sannolikt att hitta baseball kort, kostym smycken, eller företags marknadsföring giveaways.) Kom bara ihåg att en mans skräp är en annan mans skatt. De bästa sakerna att lämna in en cache är unika, out-of-the-ordinära poster (t.ex. utländska mynt, fossil, exotiska matchbooks, eller vad som helst som har en hög svalt faktor). Och, snälla, undvika att lämna McToys, geocaching lingo för skräp som du rimligen förvänta sig att hitta med snabbmats barnens måltider.
 • Lämpliga kläder och skor: Det finns inga geocaching modepolisen, så bära kläder som är bekväma, väder lämpligt och passande för att bli smutsig. Även om det är mitt i sommaren, det är inte en dålig idé att ta med en jacka i händelse av en oväntad regnskur eller nedgång i temperaturen. Se också till att du bär robust och bekväma skor, om cachen är utanför en tätort. Höga klackar och siden byxor i allmänhet inte rekommenderas.
 • Mat och vatten: Vissa cachar ta hela dagen att hitta, så var beredd med tillräckligt med mat och vatten för att ta dig igenom din sökning; du kan även planera en picknick lunch eller middag runt utflykt.
 • Walking stick / vandringsstavar: Om terrängen är riktigt grov, en bra käpp eller en uppsättning vandringsstavar kan göra livet mycket lättare när man går neråt och förhandla ojämna ytor. En pinne eller en stolpe är också användbart för att peta runt i bergsprickor söker en cache, bara i fall det finns en kryllande insida.
 • Digitalkamera: Även definitivt inte en krävs bit geocaching redskap, ett antal cachers tote längs en ​​digitalkamera för att spela in sina äventyr eller att posta bilder på webben.
 • Liten förpackning: Det är mycket lättare att lägga all din geocaching redskap i en liten dagsryggsäck stället fyllning fickorna fulla av grejer.

Glöm inte några säkerhetsrelaterade objekt. Som scouterna säger, vara beredda:

 • Ficklampa: Detta är en måste för att titta i sprickor och springor där en cache kan vara dolda - och även om du får slut på dagsljus. Om du är smart, använder ficklampan samma typ av batterier som din GPS-mottagare, vilket ger dig ännu mer reservbatterier.
 • Mobil: Du har förmodligen en mobiltelefon, så ta med den (helst med batteriet fulladdat). Men inte faller i fällan att man antar mobiltelefon som en absolut försäkring mot problem. De kan misslyckas, mobiltelefon batterierna blir urladdade och du kan ha riktigt dålig celltäckning i mitten av ingenstans. Så även om en mobiltelefon är bra att ha med, vara beredd att ta hand om dig själv!
 • Reservbatterier: Ta med dem till något som använder dem. (Din GPS-mottagare och ficklampa -. Och om du är verkligen säkerhet medvetna, din mobiltelefon, också)

Det är den grundläggande utrustning du behöver för geocaching. Hela nyckeln med växel listor är att ta reda på vad som fungerar bäst för dig. Du kommer förmodligen att hamna bär för mycket grejer i packningen först. Efter att du har geocached ett tag, kontrollera din pack och se vad du inte använder så att du kan lätta din last.

De flesta geocacher finns i ganska tama, civiliserade områden (vanligtvis 100 meter eller så utanför en huvudleden eller väg), men ändå låta någon veta vart du ska, när du kommer tillbaka, och vad man ska göra om du är sent. Twisted fotleder och brutna ned bilar verkar hända en hel del i områden utan mobil tjänst. Om du inte har spenderat mycket tid i naturen, kolla in en lista över de tio Essentials (som har utökats till 14 under åren) vid Backpacking.net.