Hur man gör söta Hanukkah Fritters

December 25

Hanukkah fritters är lätta puffar av smeten eller enkel deg som har friterats. Detta recept gör friterad som går snabbt att förbereda, eftersom de använder en smet syrat med bakpulver istället för jäst. Forming dem är snabb också. Istället för att rulla ut degen med en brödkavel och skär den i omgångar, du forma fritters med skedar, som att göra kakor.

Servera friterad en kort tid efter att steka dem. Bifogar dem med en liten skål med sylt, gelé, eller fruktkonserver, om du gillar.

Söta Hanukkah Fritters

Specialverktyg: Deep fritös eller tung djup kastrull, stektermometer om möjligt

Tillagningstid: 10 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Avkastning: 4 till 6 portioner (16 till 18 små friterad)

Keeping kosher: Dairy

1-1 / 4 koppar mjöl

1-1 / 4 tsk bakpulver

2 stora ägg

3 msk socker

1/3 kopp mjölk

1/4 tsk salt

3 msk kallt smält smör eller vegetabilisk olja

1/2 tsk vaniljextrakt

1-1 / 2 tsk fint rivet apelsinskal

5 koppar vegetabilisk olja (för fritering)

Strösocker, siktas (för bevattning)

  1. Förbered en bricka fodrade med hushållspapper. Sikta mjöl med bakpulver. Vispa ägg och socker i en skål. Vispa i mjölk, salt, smör och vanilj tills slät. Rör i apelsinskal. Tillsätt mjöl blandningen och rör långsamt med visp till en slät tjock smet.
  2. Hetta upp oljan för fritering i en fritös eller en djup tung kastrull till 350 ° F på en stektermometer, eller tills en liten bit av degen läggs till oljan gör det bubblar försiktigt.
  3. Ta en rundad tesked smet. Doppa en andra sked i olja och sedan använda den för att driva smeten från första sked försiktigt i oljan. För att förhindra varma olje splatters, inte tappa degen från högt över olja. Var noga med att inte publiken pan.
  4. Stek 2-3 minuter på varje sida eller tills de är gyllenbruna. Ta med en slitsad metallsked. Låt rinna av på hushållspapper. Pat toppar försiktigt med hushållspapper för att absorbera överflödig olja.
  5. Kontrollera oljetemperaturen och minska värmen om det har ökat. Fortsätt att göra fler puffar med resterande smet. Serve friterad heta eller varma, dammas med strösocker.