Att handskas med Heat Stained Krukor

December 27

Det finns en hel del bra saker att säga om grytor och kastruller i rostfritt stål, men det finns ett par av negativ också. Ett av de största problemen som möter kokkärl i rostfritt stål är att om du inte är försiktig när först använder dem, kan du lätt hitta dig själv med vissa värme färgade krukor eller kokkärl. Lyckligtvis behandlar värme färgade krukor, medan en smula frustrerande, är möjlig. Allt det verkligen krävs är lite tid och ansträngning från din sida. Här är några metoder som du kan använda för att hantera detta irriterande problem.

  • Gör något tomat baserade. Även om det kan överraska en del människor, är ett av de bästa sätten att du kan hantera en värmebaserad bets att göra något tomat baserade i kastrull eller stekpanna. Helst bör du göra spagetti sås eller chili från grunden i stället för något som redan har färdiga. Den något sur karaktär tomaterna kommer att hjälpa att bli av värme fläcken så länge du är noga med att hålla den från brännhet. Tvätta bara potten efter att du är klar med skålen, och du kommer att märka att det mesta av värmen fläcken är borta.
  • Använd kommersiella rengöringsmedel. Kommersiella rengöringsmedel såsom ZUD eller Bar Keeper s vän är perfekta på att hantera värme färgade krukor. Helt enkelt göra en tjock pasta av rengöringsmedel, var noga med att följa tillverkarens anvisningar, och rengör potten som vanligt. Detta bör ta bort de flesta, om inte alla, av värmen fläcken från potten eller pan.
  • Väteperoxid kan vara användbart. En annan metod att använda kommersiella pulver städare är att först göra pastan från renare som beskrivits ovan, men med en liten twist. Istället för att göra pastan med vatten, i stället använda en del väteperoxid för att göra pasta. Efter pastan har gjorts, tillämpa den på det färgade området och låt grytan stå över natten. Nästa morgon tvätta potten som vanligt, och du bör märka att fläcken har tagits bort.
  • Aluminiumfolie kan fungera. Även om denna metod inte precis kan avlägsna värmefläckar, det kan hjälpa dig att dölja dem. Helt enkelt skrubba färgade området av potten med några skrynkliga aluminiumfolie bollar. Även om denna metod fungerar idealt med kromade stötfångare stål bör det också fungera ganska bra med rostfritt stål krukor. Efter att ha använt potten igen i framtiden, kan du behöva upprepa processen igen.
  • Om allt annat misslyckas ... I händelse av att du inte kan ta bort värmen fläcken från din kruka, du är ganska mycket kvar med två alternativ. Eftersom värmen fläcken inte på något sätt påverka verkligen funktionerna i potten, är det första alternativet att helt enkelt leva med fläcken. Det andra alternativet är att gå ut och köpa några nya kastruller och stekpannor. Helst detta används endast som en sista utväg eftersom det kan vara en ganska dyrt alternativ.