Vad är Rock Viola?

December 30

Rock viola är en spelstil som används främst i berget genren men även i andra subgenres, såsom alternativ musik. Denna stil använder tekniker från den klassiska metoden, men i slutändan använder en modifierad, snabbare attack spelstil. Rock band som Yellow, The Velvet Underground, och 10.000 Maniacs har utnyttjat viola i sitt sound.

Viola är mer allmänt känd som en klassisk stränginstrument som används i orkestrar. Det är en del av fiol familjen, även om den är större än en fiol och uppträdda med tyngre strängar. En musiker som spelar viola är känd som en violist.

Det finns några grundläggande tekniker som används av sten violists. Kasta eller avlyssning är ett sätt att slå på strängarna snabbt och aggressivt med fören som kan producera snabba eld ljud med snabba pauser i mellan varje not. Den avlyssning som kommer med slående strängarna ger ett slående ljud också. Denna puls är ljudet av strängarna själva kolliderar med greppbräda. Denna teknik i berg viola kan också användas för att imitera ljudet av en örfil basgitarr.

Finger plockning används ibland för en gammal timey, medeltida ljud, även om det är ett lugnare metod för att spela och används mindre i berg. De Decembrists och Gogol Bordello är rockband som har använt denna teknik med sina stränginstrument. Denna teknik i berg viola ger musik gypsy-swing toner eller en ragtime folkmusik ljud. Rock viola är också en stapelvara i Celtic rockband, såsom The Dropkick Murphys.

Pedaler och effekter tillsätts ofta av rock violists att förbättra och tjockna ljudet. Att sätta distorsion på en viola ger instrumentet en starkare ljud som liknar en gitarr spelar korta kraft ackord. Rock viola ofta bäst används som ett ledande instrument på grund av dess självsäkra slående ljud men kan spelas som en rytm verktyg samt. Yellowcard, ett amerikanskt rockband, har använt denna teknik i flera av deras låtar. Många av U2: s gitarr pedaler använda effekter att imitera denna klippa viola ljud, ibland ger illusionen bandet backas upp av en orkester.

Medan allmänt underutnyttjade av moderna rockgrupper, kan viola lägga enorma unika till en Banda € s sound. Även om det fortfarande är känd som en riktig orkester instrument som används i klassisk musik föreställningar, är det verkligen mycket mer mångsidig. Tvärtemot vad många tror, ​​kan det viola avger en uppslupen rock-and-roll närvaro, särskilt i kombination med distorsion, förstärkning, och andra verktyg.

  • En rock viola kan ha sina strängar knackade eller plockas.
  • Den viola är ett stränginstrument som oftast spelat i klassiska orkestrar.