Vad är Artsdepot?

July 24

Artsdepot är en utförande, kulturella och bildkonst center i norra London Borough of Barnet. Planering för centrum började 1996, efter en studie av stadledare bestäms området saknades en livskraftig konstcentrum. Det var inte förrän 2004, dock att institutionen öppnade sina dörrar för allmänheten som en mångfasetterad konst inkubator.

Artsdepot 2011 Tillhör 5 Nether Street i Londons North Finchley område, som är känt som Barnet, erbjuder något för konstnärer och beskyddare av olika intressen. Dess två teatrar, Pentland och Studio, är små kapacitet arenor, med större - Pentland, sitta bara 395. Trots en stadig ström av musik, teater och dansföreställningar, från lokala eller reser konstnärer, håller areabosöttt matas med konstnärliga möjligheter. Vissa årliga sammankomster är fri som den öppna konsten dag kallas Play! The Big Draw eller London Jazz Festival visar, medan andra speciella evenemang är typiskt entré endast.

En viktig komponent i Artsdepot uppdraget verkar vara utbildning. En massa klasser för barn, från småbarn till tonåringar, liksom vuxna, ger möjligheter att ta till scenen eller studion och få prestanda eller bildkonst behärskning. Under 2011 hölls flera dansgrupper vanliga klasser, från avancerade FAME Academy of Performing Arts och Diddi Natt klubbar till mer lärande nybörjarnivå som barn-centrerad Theatrebugs och Debutots story och musikverkstäder. Enligt centrum, är klasser regelbundet erbjuds i flera genrer till barn i alla åldrar över 10 månader.

Vuxna kan också dra nytta av denna pedagogiska uppdrag, även om de flesta av klasserna är inte gratis. Vuxna kan träna med Kinisi Dance Company, eller de kan gå med en aktörers studio eller företag. Den populära latinska zumba stil fitness dans finns i ett par olika sätt under 2011 - i klasserna kallas Zumba med Billie och Claire, eller Zumba Fitness med Roulla. Centret har också en Bollywood Grooves dans klass till ännu införliva en annan kultur i de pedagogiska erbjudanden.

Den Artsdepot komplexa ger regelbundet utrymme för en handfull galleri händelser vid varje given tidpunkt. Ibland är arbetet från centrets konstnärsstudioklasser, för amatörer och mästare lika. Dessa visar löpa parallellt med mer professionella galleri händelser, med teman förvärv samlar noter lokala konstnärer att andra visar fokuserar på en viss professionell konstnär.

Många av galleri besökarna deltar i stadig ström av föreställningar som värd vid Artsdepot. De två teatrarna inte bara avsätta tid för utbildningsrelaterade föreställningar om. De skiljs också gardinerna för en rad område teatergrupper, som hyr prestanda utrymme från centrum för att visa upp sig för en riktig publik.