Vad är Automotive Diagnostic Software?

July 22

Diagnostisk programvara Automotive hjälper till att identifiera och reparera problem i moderna bilar. Denna typ av programvara gränssnitt ofta med en bilen? € s omborddiagnosdator, och kan användas av professionella mekaniker samt hobbyister och hemanvändare. Diagnostisk programvara Automotive är tillgänglig för många plattformar.

Moderna bilar är en blandning av 20-talet arv och 21-talet teknik. Medan de mest grundläggande begreppen förbränningsmotorn havenâ € t förändrats mycket sedan födelsen av bilen, har modern elektronik och datorteknik gjort bilar renare, säkrare och effektivare. Todayâ € s bilar och lastbilar arenâ € t smart nog att fixa sig, dock så omborddatorer ofta kan identifiera problem innan en förare märker dem. Diagnostisk mjukvara Automotive överbryggar gapet mellan människa och maskin, och hjälper både amatörer och professionella mekaniker identifiera problem snabbt och enkelt.

I USA är alla fordon som säljs sedan 1996 skyldiga att ha en intern diagnostisk dator, samt ett standardgränssnitt för att komma åt data från datorn, utsläppskontroll system och sensorer. Denna uppsättning standarder, så kallade inbyggda diagnostik II (OBD-II), ersatte tidigare system som var unika för varje tillverkare. OBD-II och liknande standarder i Europa och Asien öppnade dörren för verktyg och programvara som kan samverka med bilar från alla tillverkare; Det gav också oberoende mekaniker ett sätt att komma åt elektronisk information som tidigare reserverats för återförsäljarna.

Idag, bil diagnostik programvara som gränssnitt med ODB-II-system finns för nästan alla plattformar, från bärbara datorer till smartphones. Funktionerna i dessa program varierar, men de flesta kan läsa felkoder (DTC) som utlöser kontrollera motorn ljus på instrumentbrädor. Felkoder kan ge specifik information om elektriska och mekaniska problem i ett fordon. Ibland kan en förare kan läsa eller återställa en felkod utan en resa till en bilmekaniker.

Förutom felkoder, kan fordons diagnostik programvara använder OBD-II och liknande europeiska och asiatiska normer för övervakning fordonsfunktioner. Programvaran kan skicka ett meddelande till bilen? € s elektroniska apparater, be om information om allt från kylvätsketemperatur till tändningsinställning. Dessa funktioner kan ge värdefull information som gas körsträcka eller diagnostisera problem som don € t nödvändigtvis utlöser en DTC.

Professionell bil diagnostik programvara kan åberopa mer än bara OBD-II-uppgifter. Mekanik och bilhandlare kan använda specialiserade verktyg som ett oscilloskop för att diagnostisera elektriska problem eller en avgasmätare för att testa utsläpp. Programvara för att samverka med dessa verktyg finns och kan vara en viktig hjälp för servicetekniker automotive. Dessutom är vissa tillverkare använder koder och meddelanden som inte ingår i OBD-II standarden som kan vara oläsbar av konsument-nivå programvara. Dessa icke-standardiserade koder kräver professionell programvara byggd med stöd för en viss tillverkare.

  • Alla fordon som tillverkas sedan 1996 är skyldiga att ha en inbyggd diagnostik dator, känd som OBD-II.
  • Automotive diagnostik inkluderar testa batteriets spänning.
  • Mekanik kan förklara för kunderna vad de diagnostiska skannings koderna betyder och hur de ska repareras.
  • Diagnostisk programvara Automotive kan bidra till att minska resor till en bilmekaniker.
  • Auto diagnostik programvara gränssnitt med bilens dator.
  • Ett oscilloskop kan användas för att diagnostisera elektriska problem i ett fordon.