Vilka är de bästa tipsen för manliga offer för våld i hemmet?

June 20

Enligt experter, är en av de bästa tipsen för manliga offer för våld i hemmet för att inte fastna i machismo kring frågan. En våldsam misshandel på en man i en relation är lika olagligt som ett angrepp på en kvinna, och män som lider övergrepp har rätt till samma slags skydd. Ett annat viktigt tips är för mannen att undvika att dras in i våldet själv, eftersom detta lätt kan slå tillbaka i juridisk mening, även om det var självförsvar. Itâ € s också generellt viktigt att besöka ett sjukhus och få någon form av dokumentation av eventuella skador för framtida användning i rättsliga förfaranden. Om mannen är att ha psykiska problem efter att ha misshandlat, kan han dra nytta av att dra nytta av rådgivning eller en stödgrupp.

Många manliga offer för våld i hemmet är för pinsamt att göra något åt ​​det. De kommer ofta låta övergrepp att fortsätta utan att reagera på något sätt bara för att de är rädda för att erkänna att det som händer med dem. Många av dem är också rädd för att om de försöker att svara, kommer deras make ges fälla av polisen och andra rättsvårdande myndigheter. Fäder som är offer för våld i hemmet är ofta särskilt oroade i dessa situationer eftersom de är rädda sin partner kommer lätt vinna en vårdnadstvist. Denna rädsla är ofta motiverad, varför itâ € s generellt viktigt att få dokumentation av övergrepp, inklusive fotografier och andra bekräftelse som kan erhållas.

Det brukar rekommenderas att manliga offer för våld i hemmet undvika svara fysiskt någon misshandel, speciellt om det handlar om ett heterosexuellt förhållande. Somliga skulle beskriva det som en dubbelmoral, men generellt sett, det finns en god chans att någon vedergällning av en man mot en kvinna kommer att ses ogynnsamt i en juridisk strid. De flesta experter menar att mannen bör låsa sig i ett rum eller hitta någon annan icke-våldsamt sätt att frigöra sig från den situation tills myndigheter kan komma fram.

Psykiska problem ofta utvecklas för manliga offer för våld i hemmet. Ibland kan de känna att de canâ € t ens prata med någon om sin situation, eller de kanske tror att det finns ingen annan där ute med en liknande upplevelse. I dessa fall kan stödja grupper vara till hjälp. Några manliga offer för våld i hemmet kan också ha problem med intimitet i framtida relationer och andra känslomässiga problem. I dessa fall kan de dra nytta av professionell rådgivning.

  • Mest rapporterade våld incidenter involverar kvinnliga offer, gör statistik om manliga offer extremt svåra att få, eftersom de är mindre benägna att träda fram.
  • Många manliga offer för våld i hemmet är för pinsamt att erkänna ett problem.
  • Uppskattningsvis 15% av män i homosexuella relationer har varit offer för våld i hemmet.