Vad är en kockkniv?

July 26

En kockkniv är ett allrengöringsmedel, oftast lång kniv som används av professionella kockar och många kockar hemma. Det är en av de knivar som är väsentliga för köksarbete och förmodligen en av de bättre investeringar du kan göra när du strumpa ditt kök. I professionella kök är kockkniv oumbärlig, och förmodligen en av de mest använda knivar.

Den genomsnittliga kockkniv är ca 8-10 inches (20,32 till 25,4 cm), och dess form och egenskaper förklara dess användbarhet i köket. Om du undersöker kniven på sin sida, kommer du notera den bredaste delen av det är nära handtaget, som kallas blad hälen. När du skivning ingredienser som är tuff du får ut det mesta hävstång när du använder kniven häldelen.

Kanten på knivkurvorna uppåt, kommer till en nästan fin punkt vid spetsen av bladet, och varje del av kniven kan användas för olika ändamål. I mitten av kockkniv kallas i framkant, och det är förmodligen används oftast, för allmän kapning och beredning av en mängd olika livsmedel. Kniv spetsen kan användas för att skära små mjuka livsmedel, som svamp eller grön lök.

Vid handtaget har knivbladet normalt vad som kallas ett bolster. Detta är en liten ovässad område som bör sträcka sig från handtaget till botten av bladet. Det skyddar handen från att komma för nära bladet medan du hackar eller tärning kraftigt.

De flesta professionella kockar är bekymrade över vad som kallas tånge. Vissa purister insistera på att den bästa kniven är ett där metallen av kniven sträcker sig in i handtaget. Vissa säger knivens blad, inklusive tang, bör vara en solid bit metall så att kniven är mycket tålig. Handtaget är också är en viktig faktor. Några handtag har spår på botten för att stödja placeringen av fingrarna på kniven, medan andra kockknivar har en rak handtag.

Ju bättre kockkniv, desto mer sannolikt att du kommer att betala mycket för det. Vissa farhågor finns att en riktigt vass kniv är fara i köket än inte. Egentligen är det mer sannolikt att skära dig själv med en kniv som inte är lämpligt skarp, och när du gör skär dig själv med en slö kniv, tårar det huden, vilket orsakar en mer smärtsam snitt. Om du gör skär dig själv med en vass kockkniv snittet är mer exakt, men det kan fortfarande ont, och det tenderar att läka snabbare.

Det finns ett fåtal företag som är väl kända för att göra några av de bästa kockknivar. Dessa inkluderar Henckels, Global, Sabatier och Wusthof Trident. Du kommer förmodligen spendera minst $ 100 (USD) på en kvalitetskockkniv, men kostnaden kan vara värt det. En bra kockkniv kan pågå i många år, men det kommer att kräva professionell skärpning från tid till annan.

  • Den genomsnittliga kockkniv är ca 8-10 inches lång.
  • Kockknivar är viktigt i köksarbetet.
  • En skärpning stång används ofta av kockarna att snabbt skärpa knivar.