Vad är Halstrad torsk?

October 11

Torsk är en typ av vit fisk finns främst i Stilla havet och Atlanten. Det anses ha en flagnande konsistens och lätt smak och kan normalt motstå en mängd olika tillagningsmetoder, såsom bakning, sautering och ångande. På grund av sin flagnande konsistens, är torsk i allmänhet inte rekommenderas för grillning eftersom det kanske inte kunna stanna intakt på grillen galler. Ett vanligt rekommenderas substitution för grillning är vita torsk, där fisken tillagas i broiler delen av en spis. Även om både grillen och broiler använda direkt värme för att laga fisk, kockar en broiler mat på en kastrull under värmekällan, medan grillad mat är över värmen på ett grillgaller.

Innan du gör broiled torsk, kan fisken behöva prepped för matlagning. Om färska hela torsk eller torskfiléer används, kan de behöva sköljas för att avlägsna eventuella överväldigande salt smak och för att se till att den är ren, innan den försiktigt klappade torrt. Fryst torsk rekommenderas ofta att tinas helt så att det kokar jämnt, och sedan klappade torra innan gassande.

Ingredienserna för vita torsk varierar vanligen inom vida gränser beroende på receptet. Eftersom torsken är en mild smaksatt fisk är det oftast rekommenderas att generöst säsongen för att förhindra att fisk från provsmakning intetsägande. Brukar kallas för kryddor inkluderar salt, peppar, paprika, kummin, curry, vitlök och torkade örter. För att få de kryddor att ansluta sig till torsken, samt för att förhindra att fisken fastnar i pannan medan matlagning, får recept råda borsta fisken med olja eller smält smör före krydda och gassande det.

För optimal struktur, är en broiler pan brukar rekommenderas för att förbereda fisken. En broiler pan har normalt två delar: en platt metallbricka som bas, och en slitsad övre pan. Spåren tillåter något fett som kockar av under gassande processen för att droppa ner i botten pannan och kan hjälpa till att hålla utsidan av torsk krispiga och inte fuktig.

Vita recept torsk allmänhet inte har en lång koktid. Eftersom gassande använder sådan nära kontakt med värme, det tar oftast bara ca 4:56 minuter per sida för fisken att laga igenom. Det är oftast uppmanas att kontrollera fisken för doneness genom att försöka att försiktigt skära igenom det med en gaffel. Om den är korrekt kokta, kommer fisken flaga enkelt med lite kraft. När torsken är genomstekt, kan den serveras omedelbart som den är eller med färska citronklyftor för att förbättra smaken.

  • Paprika används ofta för att säsongen vita torsk.
  • Halstrad torsk kan toppas med en krämig mornay sås.
  • En gassande pan kan användas för att laga torsk.